Hava Durumu

Ağır kış koşullarının faydaları!

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2015 07:29
Bu aralar hava tahmincileri sıklıkla şunu dillendiriyor;
“Son 10 yılın en soğuk kışına hazır olun!”
Diğer yandan İngiliz bilim insanları daha da ileri giderek  bu kış rekor kar yağışı beklediklerini açıklıyor ve Türkiye için de soğuk ve sel uyarısı yapıyor.
Vallahi ben bu durumda kış koşularının can kaybına meydan vermemesi dileğimle önlemlerinizi şimdiden alın derken,  bir yandan da sıra dışı kış koşullarının bizlere sağlayacağı yararlı yanlarını sıralamak istedim.
Doğalgaz tedarikçilerimiz Rusya ve İran’ın  ‘vay efendim ağır kış koşulları nedeniyle doğalgazımız bize ancak yetiyor’ bahanesiyle ikide bir vanaları kısması bizleri ‘kendi gazını kendin üret’ düşüncesine sevk edebilir.  
***
Uzun ve soğuk kış gecelerinde burnumuzu kapıdan çıkaramama günleri geldiğinde çok gerilerde kalan ‘komşuluk’ geleneğini hatırlayarak yıllardır yüz göz olmadığımız kapı komşularımızla dostluk köprüleri kurabiliriz. 
***
Zorunlu olarak çıktığınız şehirlerarası yolculuklar sırasında Mezitler’de yolda kalan otobüsünüzden dışarı çıkarak o muazzam doğayı keşfetme ve içinize çekme fırsatı yakalayabilirsiniz. 
***
Sabah uyanıyorsunuz belinize kadar kar yağmış. Okullar tatil, işe gitmek mümkün değil. Enfes bir kahvaltı sonrası çocuklarınızın elinden tutup, karşıki parkta, beraber yaptığınız kardan adama havuçtan bir burunu yerleştirmenin güzelliğini yaşayabilirsiniz.

***

Kayapalı kadınların  soslu başarısı

Kayapalı kadınların ellerine sağlık!
Bir dernek çatısı altında toplanan Kayapalı kadınlarımız akıllıca bir girişim bir o kadar da leziz bir çabaya imza atmış.  
Kayapa Kadınlar Yardımlaşma Kalkındırma ve Kültür Derneği,  üyeleri Nilüfer Belediye’sinin sağladığı olanaklarla yöreye özgün, yeni bir ürüne markalaşma yolunu açtılar;
Umarım bu lezzet Bursa’nın bütün zincir marketlerinde yer bulur da hem  Kayapalı kadınlarımız için yeni bir ekonomik değer alanı yaratılmış olur, hem de sos tutkunlarının midesi bayram eder.   
Haydi,  Bursa’nın diğer tüm yerel market zincirleri,  şimdi sıra sizde. Yerel kadınlarımızın, yerel lezzetlerine raflarınızda siz de yer açın!

***

ZAMAN TÜNELİ

13 KASIM 1907
Fransız  mühendis ve mucit Paul Cornu  108 yıl önce bugün  ilk motorlu helikopteri  uçurmayı başardı. 
Yorum:  
Bu bilgi bana nedense Küçük Emrah’ı hatırlattı ve şöyle diyesim geldi;  
Anne, anne  bizim neden hiç Paul Cornu’muz olamadı?’

***




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.