Hava Durumu

Alcez mi, satcez mi?

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2016 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2016 07:28
Bakın yine aynısı oldu.
Petrolün varil fiyatı son 10 yılın en düşük seviyesine indi ama bizim depoların doluluk miktarında öyle hissedilir bir iyileşme olmadı. 
Uçak krizi nedeniyle Rusya meyve-sebzemize ambargo koydu, mal elimizde patladı ama domates fiyatlarında bir iyileşme görülmedi. 
Beyaz ette de durum farklı değil. 
Türk beyaz et ihracatının yüzde 60’ının yapıldığı Irak’a 1 aydır tek bir TIR gitmediği halde içeride tavuk fiyatlarında hiçbir güzelleşme hissetmedik. 
Hani ekonomide arz-talep dengeleri fiyatları etkilerdi?  
Vallahi ortada garip bir durum var ama ben bunu bir türlü çözemiyorum.  Normal olarak bu çözümsüzlük de aklıma hep şu fıkrayı getiriyor;
Hani Kayseriliye sormuşlar;
2 kere 2 kaç eder?
O da kendinden çok emin ve kendine has şivesiyle yanıtlamış;
Alcez mi satcez mi?
Bizim piyasalarda hep tüketen aleyhine işleyen gidişatı özetleyen bu fıkradan sonra gelin size tüm bu yazdıklarımı ofsayta düşürecek bir gelişmeden söz edeyim. 
 Son aylarda dünyada düşme eğilimine giren doğalgaz fiyatları bu kez bizleri petrol, beyaz et ve sebze/meyvede olduğu gibi bizi çalımlamayacak gibi duruyor.
Bunu ben değil Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak söylüyor ve şöyle diyor;  
“Enerji piyasasındaki düşüş yakın zamanda Türkiye’de tüketiciye yansıyacak.”
Bu yansımayı en kısa zamanda kombilerimizde hissetmemiz beklentimle, bakanlığa ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK)  kış boyu doğalgaz faturalarından mustarip olan okuyucularım adına güzel çalışmalar diliyorum. 

Şans insana kaza halinde de gülmeli…


Düşmez kalkmaz bir Allah! 
Kaza hepimizin başına gelebilir. Önemli olan kazayı en az kayıpla atlatmak ve biraz da şanslı olmaktan geçiyor. 
Tıpkı İnegöl’de kaza yapan motosiklet sürücüsü Akın Çaylak vakasında olduğu gibi. 
Akın kardeşimiz İnegöl’de Hükümet Konağı istikametinden gelip Park Caddesi üzerinden Emniyet Müdürlüğü’ne doğru seyrederken bir şekilde direksiyon hâkimiyetini kaybedip kaldırıma devriliyor ve kazazedemiz kafasından yaralanıyor. 
Ben bu vakada ‘sürücü kasklı mıydı,  suç kimdeydi?’ konularına girmeyip olayın devamında yaşanan ve olası gereken güzel şeyleri dile getireceğim. 
Talihsiz kaza  3 Nolu Sağlık Ocağı’na 30 metre mesafede gerçekleşiyor ve ocağın doktoru Eser Geçkalan, olay yerine koşarak,  yaralıya ilk müdahaleyi anında gerçekleştiriyor. 



Kazazede Akın kardeşimize acil şifalar dilerken Doktor Eser Geçkalan’ı da soyadına inat, olaya hızır çabukluğunda müdahale ettiği için tebrik ediyorum. 

ZAMAN TÜNELİ


5 ŞUBAT 1975

ABD,  1974’te Kıbrıs’a askeri müdahalede bulunması nedeniyle Türkiye’ye silah ambargosu uygulamaya başladı. 
Yorum: Türkiye bu ambargodan aldığı dersle kendi savunma sanayisini oluşturmaya koyuldu. Allah senden razı olsun Sam Amca!

***





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.