Hava Durumu

Arınç’ın Kızılderili fıkrası…

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2015 05:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2015 05:59
Fıkra dediğin tam yerinde ve iyi bir anlatıcı tarafından dile getirildiğinde tadına doyum olmaz.  Siyasi tarihimizde ise bunu çok iyi yapan hatipler vardı. Hangi siyasi görüşten olursa olsun onları dinlemenin tadı başkaydı. 
Günümüzde ise bu işi en iyi yapan hatiplerden birinin de Bülent Arınç olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 
Arınç,  hafta sonu CNN Türk’te ekrandaydı. Bu seçimde aday olmayacak olan usta siyasetçi kendi ve kurucuları arasında olduğu AKP’nin gündemi hakkında ilginç ve ince mesajlar verdi.  Bu program esnasında beni en çok ilgilendiren bölüm ise Arınç’ın söyleşi sırasında anlattığı o fıkra oldu.  
Arınç, bu fıkra AKP’nin dünü ve bugününü hiçbir şeyi kırıp dökmeden,  kendine has tarzıyla öyle hoş ifade etti ki,  bu Kızılderili öyküsünü kaçıranlar için paylaşmasam olmazdı. 
Bir Kızılderili reisi arkasında bütün Kızılderilileri toplamış atlarıyla dörtnala yol alıyorlarmış. Savaşçıların rengârenk tüyleri rüzgârda savruluyor, atların burunlarından adeta ateşler çıkıyormuş. Ve bu temponun tam ortasında Apaçi reisi elini havaya kaldırarak ‘zınk’ diye duruvermiş. Yanındaki savaşçılar şaşkın, sormuşlar hemen;
“Hayrola Reis ne oldu, neden durduk?”
Reis bilge edasıyla, az da soluklanarak yanıtlamış;
“Biz o kadar hızlı koşuyoruz ki ruhlarımız geride kalıyor!” 

***

ZAMAN TÜNELİ

 26 Ekim 1890 
 Pinokyo romanının yazarı İtalyan Carlo Lorenzini 125 yıl önce bugün öldü.  
Yorum: Carlo Lorenzini   bugün yaşasaydı ve yazsaydı, Pinokyo’nun yalan söyleyince uzayan burnu için kim bilir kaç metreküp keresteye ihtiyacı olurdu. 

***





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.