Hava Durumu

Artık sen de gazetecisin!

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2016 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 06:59
Son yıllara damgasını vuran iletişim teknolojileri artık hepimizin bir muhabir, bir gazeteci ve hatta köşe yazarı olmasının da önünü açtı. 
Akıllı telefonlar marifetiyle anında bilgi, fotoğraf ve video paylaşımı ile sesimizi duyurmak günlük yaşamda çok önemli yerler almaya başladı.  
Eskiden böyle miydi?
Mahallenizde veya çevrenizde canınızı sıkan, gözünüze hoş görünmeyen bir konuyu yazılı ve görsel medyada yayınlamak için bir yığın emek ve çaba harcardık.
Atıyorum,  böyle bişi olmaz da,  farz edelim ki mahallenizdeki çocuk parkına ve ya köyünüzdeki caminin minaresine baz istasyonu monte ediliyor. Bunun yaşam alanına verdiği rahatsızlığı duyurmak için bir sürü işlemi devreye sokman gerekiyordu. Öyle ya durduğun yerde baz baz bağırmakla sesini bir yerlere duyurmak mümkün olmuyordu. 



Önce konuyu resimlemen gerekecek.  Bunun için ya fotoğraf makinen olacak ya da mahalle fotoğrafçısından ricada bulunacaktın.  Daha sonra fotoğrafın tab edilmesi için saatlerce beklediğin sürede de meseleyi kâğıda dökecektin. Ve finalde de konuyu vitrinine koyacak gazetelere erişmeye koyulacaktın.   Orada da o haberin çıkmasını beklemeye koyulduğunda bir de bakarsın ki o süre içinde baz istasyonuna leylekler yuva yapacak kadar zaman geçmiş. 
Ama durun, şimdi bu konu ile ilgili Bursa’da harika bir fırsat yaratıldı. 
Sesinizi kitlelere etkili bir şekilde duyurmak şimdi çok daha hızlı ve bir o kadar da yaşamı kolaylaştırmaya odaklı.
Artık Bursa’da Bursa’nın Haber Hattı var!
Tüm sorun, öneri ve şikâyetlerinizi görüntülü olarak cep telefonunuzdan 0538 095 16 16’ya iletiyorsunuz ve sesinizi hem Bursa Hakimiyet’te hem AS TV’de hem de bursahakimiyet.com.tr’de duyurma fırsatı buluyorsunuz.
Demiştim ya bundan böyle sen de gazetecisin. 
Sönmez Madya’ya hoş geldiniz efendim…

Bir ustayı daha kaybettik


Türk edebiyatından büyük bir yıldız daha kaydı. 
Şair, yazar ve gazeteci Ahmet Oktay Börtecene’ye Allah’tan rahmet diliyor ve onu bir şiirinin son bölümüyle uğurluyoruz. 



Panzerler çekiliyor mahalleden, 
sokakta hala yanan lastikler. Çocuk 
kesiyor ayvayı kalaylı maşrapayla, 
elinin kenarında biraz kan.
Uzun bir kış olacak herhal.

Parfüm sıkmanın altın kuralları


Özel bakım, oda ve araba parfümü fark etmiyor. Bundan böyle ortamı güzel koksun diye sıktığınız parfümü kullanırken daha dikkatli olmamızı gerektiren bir haberle karşınızdayım.
Yok yok sakın ola çokça tartışılan parfüm kutularındaki kimyasal maddelerin alerjiden, iç salgı bezlerinin işleyişinin bozulmasına kadar bazı hastalıklara neden olabileceği tartışmasından bahsedeceğimi zannetmeyin.
Konu tam bizlik! 



Erzurumlu delikanlılarımız, Oğuzhan ve Muhammet’in bir anlık gafleti bakın nelere mal olmuş. Şehir turu atmak için bindikleri arabaya bolca boca ettikleri parfüm bir çakmak kıvılcımı ile infilak ediyor ve hazin son gerçekleşiyor. İki arkadaş üst bölgelerinden ciddi şekilde yanarak hastanelik oluyor. Onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, sizlere de bundan böyle parfümü yanıcı maddelerden uzak tutmanızı öneriyorum. 

***

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.