Hava Durumu

Baba kucağından bebek koltuğu olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2015 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 09:01
Yapılan araştırmalara göre, otomobillerdeki çocuk oto güvenlik koltuğu kullanılması mecburi olan ülkelerde meydana gelen trafik kazalarında çocuk ölümleri yüzde 3 civarındayken, zorunlu olmayan ülkelerde bu oran yüzde 46 civarında. Çünkü çocuğun fizyolojik yapısı erişkin bir kişiye göre daha az geliştiği için en hafif trafik kazasında bile erişkinlere göre daha çok etkileniyor.

Elin trafik bilimcileri bu araştırma karşısında kayıtsız kalmıyor ve çok yıllar önce trafik yasasına çocuk koltuğu mecburiyeti getiriyor. Ve bundan çok yıllar sonra konu bizde de hayata geçiyor ama maalesef uygulamada sıkıntı hala devam ediyor.



Geçen gün yine tanık olduğum çifte manzara, yasayı ihlal değil de adeta imha eden niteliğinde olunca bu kez klavyeme sarılmadan edemedim.

Plakasını okuyamadığım siyah araba önümden geçiyor. Araçta bir aile var. Sürücümüz, 25-30 yaşlarında. Direksiyonda iken kucağına aldığı çocuk ise 2-3 yaşlarında. 

Yani bebe koltuğu yasasına Allah’ına kadar muhalefet olayı gerçekleşmiş. Durun hele bu kadarla kalmıyor manzara. Muhalefet olayı zincirleme bir hal almış. Hemen arkadan gelen aracın sürücüsünün kucağında da çocuk var.  Ve işin garibi arkaya monte edilen bebe koltuğuna ise araçtakilerin giysileri ve öteberileri oturtulmuş. 
 
Kime ne desem bilmem ki!

Hayalimde ‘organik omlet’ yapmak vardı!

Bu konuda uzmanım.
Evde yumurtaları buzdolabının rafına ben dizerim. Dün yine bu sanatımı icra ederken bakın başıma ne geldi. Elime aldığım ilk yumurta beni bayağı heyecanlandırdı. Çünkü üzerinde kırmızımsı, kan lekesine benzeyen bir iz vardı. İçimden “vay be bu yumurta kesin organik, bakar mısın tavuk bunu çıkarırken bayağı zorlanmış hatta küçük bir kanama vakası da gerçekleşmiş.” diye geçirdim.  



Ama ne yazık ki organik omlet hayalim çok kısa sürdü.  Çünkü yakın gözlüğümü takıp yumurtayı merceğime alınca acı gerçekle karşılaştım. Meğer sözünü ettiğim o kırmızı leke kan değil, yumurtaya vurulan tarih damgasının kaymış haliymiş…

Günün ilanı

Yurdum insanının yabancı terimleri Türkçeleş-tirme hassasiyeti iş ilanlarına böyle yansıyor. Teşekkürler Samet Halıcı…


 
 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.