Hava Durumu

Bahçeye diktim palmiye, Allah’a yalvardım ölmeye!

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2016 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 07:43
Şu bizim palmiye ısrarımızı anlamış değilim.  
Bursa’da özel ya da tüzel binaların bahçelerine, meydanlara, albenili sitelerin çimenlerine ısrarla palmiye dikme çabamızı bir türlü bir yere koyamıyorum.  Hele termometrelerin sıfırın altında seyrettiği şu günlerde şehrin neresinde boynu bükük, sararıp solmuş palmiyeler görsem onlara, şu ocak zemherisinde tir tir titreyen sokak köpeklerine yandığım kadar yanıyorum.  
Tamam, şunu anlarım. Palmiye güzel ve havalı  bir süs bitkisidir ama o bir tropikal iklim bitkisidir. En ihtişamlı görüntülerini ılıman Afrika coğrafyasında sergileyen palmiyeleri bizim bahçelerimizde inatla tutundurmaya çalışmak sizce de doğru mudur? 



Gelin biz bu palmiye yetiştirme, ekme, dikme, büyütme işini  bayraklarında bile palmiye motifi olan  Haiti, Guam, Suudi Arabistan ve Amerika eyaletlerinden Florida ve Güney Karolina’ya bırakalım. Yok ila da “bizim ülkemizde de bu ağaçlar boy atmalı” diyorsak da konuyu Akdeniz ve Ege bölgelerimize ihale edelim. 
Bunu böyle yaparsak bazı palmiye severlerin yaptığı gibi kış aylarında onları naylon ya da brandalarla sarıp sarmalayıp, kundaklama zahmetinden de kurtuluruz.
Hem bakın bu narin ve nanemolla palmiyeler ne çok ekonomik,  ne de o kadar eğlenceli. Ne dallarına salıncaklar kurabilirsiniz ne de gövdesine kalpler çizebilirsiniz.  Hatta kerestesinden kürdan olarak bile yararlanamazsınız.   
Hepsinden önemlisi bu kentin simge ağacı olan,  asırlardır yaz sıcaklarında haşmetli kolları altında buram buram serinlediğimiz, o asil çınar’ımıza da haksızlık etmemiş oluruz değil mi? 

 Gitti SMS, geldi WhatsApp!


Cep telefonu icat olduğunda en çok da onu benimsemiştik. Kısa mesaj uygulaması (SMS) uzun yıllar vazgeçilmezimiz oldu. Bazı hallerde yazdığımız mesajların ücreti telefon görüşmelerinin de önünde yer alması söz konusu olmadı mı?  Yani SMS,  yıllardır cep telefonu kerterleri için adeta altın yumurtlayan tavuktan farksızdı. 
Ve şimdilerde bu tavuğun marifeti WhatsApp marifetiyle itibarını kaybeder hale geldi. Yani yeni dijital mesajlaşma teknolojisi olan yani 
WhatsApp, kullanıcıya sunduğu cazip olanaklarla SMS’nin köküne kibrit suyu sıktı desek yeridir.
Akıllı telefonlarda anında fotoğraf ve video paylaşımı yanında ücretsiz hizmetiyle baş tacı olan WhatsApp bakalım bu mesajlaşma liderliğini ne kadar sürdürecek? 

ZAMAN TÜNELİ


22 OCAK 1942

İmla Kılavuzu’nun tüm okul ve işyerlerinde kullanılması hakkında genelge bugün yayımlandı. 
Yorum:   74 yıl önce yayımlanan bu kılavuz bugün keşke,  spikerler, sunucular, siyasetçiler, şarkıcılar ve mikrofonları ellerinden düşürmeyenler başucu kitabı yapsa!

***

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hayatını kaybetti…








 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.