Hava Durumu

Bir öğretmenin değnek olan umutları…

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2015 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 08:36
Genç ve idealist bir öğretmen Anadolu’nun bozkırlarında ücra bir köye tayin olur. 
Köyde gölgelenmek ya da bir eşeği bağlamak için bile tek ağaç yoktur. 
  Bu kurak ve toz duman coğrafya,  köye gelen genç öğretmeni harekete geçirir.  Artık öncelikli hedef, okulun önünden başlamak üzere köyü ağaçlandırmaktır. 
Bin yıllık ağaçsız köyde bu projeyi hayata geçirmenin zorluğuna aldırmayan öğretmenimiz kolları sıvayarak ilk iş olarak ilçeye iner ve ziraat odasının desteği ile 20-30 fidanı köye getirir. 
Köyün çocukları ve gençleriyle el ele veren öğretmen ilk fidanları okulun bahçesine dikerek ağaçlandırma hedefine doğru dev bir adım atar. 



Bu mutlu yorgunluğun gecesinde başını yastığa koyan öğretmen, sabah karşılaşacağı manzaradan habersiz tatlı uykulara dalar. 
Sabah olur köyün horozlarıyla uyanan öğretmen fidanlarını merak eder ve yüzünü yıkamadan okulun bahçesine koşar.
Ama manzara dehşettir. Bahçedeki bütün fidanlar sökülmüştür. Öğretmen kahrolmuş ve öylece kalakalmıştır.  Tam bu sıralarda ise köyün sürüleri, melemeler içinde okulun önünde geçmektedir.
Sürülerin başında bulunan çobanlardan biri gülen gözlerle öğretmene yaklaşır ve elindeki değneği ona göstererek;
“Allah senden razı olsun Muallim Bey, sayende köyün çobanları sırım gibi değneklere kavuştu.  Çalı çırpıyla davar gütmekten canımız çıkmıştı.  Vay sen çok yaşa Muallim Bey!” der.
İdealist öğretmen konuyu kavramış ama vazgeçmemiştir.  Sonraki süreçte hem okulun önünü hem de köyü ağaçlandırarak muhteşem bir kahramanlık projesine imza atmıştır.  
Not: Bu öykü, vakayı birebir yaşayan emekli bir öğretmenimizden alıntıdır. 

TEOG için elini kornadan çeker misin?

Bugün ve yarın yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOG) sınavlarına tam 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katılacak.  
İçlerinde çocuklarınız, yeğenleriniz, torunlarınız ve hepsinden önemli geleceğimiz olan bu yüz binler için sürücülere de önemli bir o kadar da basit bir görev düşüyor.
Seyir halinde korna çalmamak.



Uygulamayı bu yılın başında önemli bir otomobil markası sosyal sorumluluk projesi dahilinde hayata geçirerek “Korna Çalma Huzurumu Çalma” temasıyla sınav günlerini ‘kornasız gün’ ilan etmişti. 
İnsan sağlığına olumsuz etkilerinin yanında, korna çalmanın toplumların gelişmişlik seviyesiyle doğru orantılı bir konu olduğunun altının çizildiği projeye hepimiz destek vermeliyiz düşüncesiyle sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.  

ZAMAN TÜNELİ

25 KASIM 1968


İstanbul’da ünlü kalp cerrahı Dr. Siyami Ersek ve ekibi, trafik kazasında ölen bir memurun kalbini bir işçiye taktı. Hasta 39 saat yaşayabildi. 



Yorum:  Sağlık alanında, aradan geçen 47 yılda o kadar güzel gelişmeler oldu ki o işçi kardeşimiz bu kalp nakli ameliyatını bugün olsaydı eminim ömrü 39 yıl daha uzardı. 

-------------------------------------------



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.