Hava Durumu

‘Biz size döneceğiz’den sonra neler oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2015 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 07:42
Gençsiniz, elbette gelecek için hayalleriniz var. Öncelikli hedefiniz,  severek çalışacağınız bir iş ve sizi mutlu kılacak bir ücretle iş bulmak.  
Özene bezene hazırladınız cv’niz ile,  çalışmak istediğiniz firmaya ya mail attınız ya da bizzat başvurdunuz.  Ve başvuru sonrasında bir firma tarafından ilk görüşmeye çağrıldınız.  Sevincinizi tahmin ediyorum. 
Görüşmede güzel geçti. İnsan kaynakları yetkilisi size  ‘biz içimizde bir değerlendirme yaptıktan sonra 2. görüşme için, size en kısa zamanda döneceğiz’ diyerek sizi uğurladı. 
Bundan sonra neler mi oluyor?
İşveren için cv’nizde yer alan bilgiler elbette çok önemli. Eğitimleriniz, referanslarınız ve diğer verilerin yapacağınız işle adamakılı örtüşmesi gerekiyor.  Bunlar da tamam ama çoğunuzun gözünden kaçan önemli bir detay daha var.  Son yıllarda çoğu işletmelerin insan kaynakları departmanları artık sizin sosyal medya hesaplarınızı da mercek altına alıyor.
Sizi Google, Facebook, Twitter, Instagram, Linkedln, Whatsapp ve benzeri adreslerinizden inceden inceye inceliyorlar. 
Yani buradaki yansımalarınız sizin için olumlu ya da olumsuz anlama referans alınıyor.  Tam bu bağlamda ‘ yok efendim benim internet taraklarında bezim olmaz’ diyerek meseleden sıyrılmak düşüncesindeyseniz çok yanılıyorsunuz.  Çünkü günümüzde çok büyük bir önem arz eder hale gelen iletişim ve paylaşım ağlarında yer almamanız insan kaynakları tarafından, hanenize çok büyük bir eksi olarak yazılıyor. 
İş hayallerinizin dilediğin biçimde sonuçlanması dileğimle, tüm gençlerimize başarılı bir kariyer süreci dilerim.

***

Bursa 2 gün daha iş peşinde!

Türkiye’de kendi alanında tek olan ve işverenlerle iş arayanları 3 gün boyunca buluşturan ‘2. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’ (BİİB’2015),  büyük bir katılımla devam ediyor. 
Dün başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Valiliği, Bursa Kent Konseyi, Bursa Çalışma ve İş Kurumu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle hazırlanan BİİB’2015 iş dünyası yanında, gelecek hedefleri olan binlerce gence muazzam fırsatlar sunuyor. 
İşveren ve iş arayanların bu dev buluşmasında çok önemli projelere imza atmış olan akademisyenleri de dinleme olanağınız yanında, etkinlikte her yaş ve meslek grubunu ilgilendiren oturumlar sizleri bekliyor. İş ve işinizin peşindeyseniz, bugün ve yarın BİİB 2015’i sakın pas geçmeyin.

*** 

Zaman Tüneli

Ankara’da maaşlarını alamayan öğretmenler ilk kez grev yaptı. 
Yorum: Aradan geçen 95 yılda öğretmenler için grev yapmak çok daha da zorlaştı. Önce, okuyacaksın, devamında şansın varsa atanacaksın, sonra sağlıklı bir şekilde örgütlenecek ve daha sonra da grev yapmaya cesaret edeceksin.

***

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.