Hava Durumu

Bize her yer düğün salonu!

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2015 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2015 07:46
Davulcular, zurnacılar, sokak düğünleri organizatörleri, havai fişek satıcıları, halaycılar, horoncular, zılgıtçılar hepimizin gözü aydın!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘gürültü yönetmenliği’ konusunda çok önemli bir değişiklik yaptı.
Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre artık, mahalle aralarında ve meskenlerde yapılan düğün, asker uğurlamaları,  havai fişekli kutlamaları ‘gürültü yasağı’ kapsamından çıkarıldı. 
Daha açık bir dille ifade edersem bu karar neticesinde, günlük yaşamınızda bundan böyle sahnelerle daha sık karşılaşmanız söz konusu olabilir. 



*Artık bundan böyle,  mahallenizde, sokak arasında ilerlerken kendinizi bir anda coşkulu bir halayın tam ortasında bulmanız normal bir durum olacaktır..
*Sünnet, düğün ya da asker uğurlama konvoylarımız, hangi güzergahta olursa olsun seyir halindeyken, dilediği desibelde, koro halinde klakson çalmasını gayet normal karşılayacağız.  
*Gecenin bir saatinde yatak odanızın duvarlarında yankılanan havai fişek gürültüsüyle o tatlı rüyalarınız yarım kalması ve uykunuzun kaçması normal bir durum olacaktır. 
Diğer yandan bütün bu gürültü aksiyonlarından rahatsız olup da, telefona sarılıp, aradığınız yetkili mercilerden şu yanıtı alarak da ofsayta düşebilirsiniz;
“Beyefendi yeni yasaya göre gürültü konulu şikâyetinizi değerlendiremiyoruz.”
Şaka bir yana gürültü kirliliği konusunda bunca yıldır verilen mücadele, söylem ve kazanımların böyle bir yasayla dumura uğratılması benim için oldukça manidardır.  
Ya sizce? 

Bu ‘atışma’yı kaçırmayın!

Sakın yanlış anlaşılmasın bu davetteki atışma konusu bildiğiniz atışmalardan değil.
Bu çok keyifli, eğlenceli ve bir o kadar da dinlenesi bir atışma. 
Bilenler bilir, bu aşıklık geleneğinde, en az iki âşığın dinleyici huzurunda karşı karşıya gelerek, birbirlerini sazda ve sözde belli prensipler içinde denemeleri esasına dayanıyor.   
Etkinliği Yıldırım Belediyesi düzenliyor.  
22 Kasım Pazar günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da 5000 yıllık geleneği günümüze taşıyan ozanları neşe içinde dinlemeye ve alkışlamaya ne dersiniz? 


Bu organizasyon, haftanın yorgunluğunu üzerinizden atmak ve gerçek atışmanın tadını çıkarmak için güzel bir fırsat olacaktır.

ZAMAN TÜNELİ

20 KASIM 1961


Türkiye’nin ilk koalisyon hükümeti, Başbakan İsmet İnönü tarafından Adalet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bakanlarla kuruldu. 



Yorum:  Hımm, demek ki partiler her şeye ‘hayır’ dememeyi  ve taşın altına elini koyma cesaretini ilk kez 54 yıl önce bugün göstermiş!

----------------------------------





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.