Hava Durumu

Bremen Mızıkacıları’nın Uludağ macerası…

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2015 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2015 07:35
Alman Grimm Kardeşler’in yazdığı bu ünlü hikâyeyi bilirsiniz.  Hani sahipleri tarafından dışlanıp ormana bırakılan 4 hayvanın trajikomik macerası. 


Ben bugün Grimm Kardeşler’in affına sığınarak hikâyeyi bizim Uludağ’a taşıdım.  Bakın tam da soğukların kendini hissettirdiği şu sonbahar günlerinde macera nasıl seyretti.
Hava ha karardı ha kararacak, öykünün kahramanları eşek, köpek, kedi ve horoz Uludağ’da başlarını sokacak bir barınak, karınlarını doyuracak yiyecek bulmanın peşindeydiler.
Az ilerideki çalılıklarda bir ses duydular. Biraz sonra ise o sesin geldiği yerden bir timsah çıktı önlerine.  Kahramanlarımızın hepsi çok korkmuş birbirine, sığınmıştı. 
Karşısındakilerin bu panik halini gören timsahımız gayet müşfik ve sevecen bir ses tonuyla konuşmaya başlar;
“Selamünaleyküm muhterem kardeşlerim!  Sakın ola benden korkmayın. Ben hepinizi çok iyi tanıyorum ve ben de sizlerle kader birliği yapmak istiyorum. Size yalvarıyorum, ne olur beni de aranıza alınız.” 
Timsahı can kulağıyla dinleyen Bremen Mızıkacıları ilk şoku atlattıktan sonra sözcüleri eşek sorar;
“Hayrola kardeş senin başına neler geldi, bu ormanın derinliklerinde ne işin var?”
Timsah heyecanla cevap verir; 
“Kardeşlerim, sahiplerim beni, bundan 2 yıl önce Bursa’da inşaatı hala devam etmekte olan Timsah Arena stadının çatısına yerleştirmek için kente getirdiler. Ve aradan bunca zaman geçmesine rağmen beni yerime bir türlü koyamadılar.  Yani ben de sizler gibi sahipsiz ve aç susuz ve ortada kaldım. Stadın açılışı bu kış mı, gelecek bahar mı, ya da yaz mevsimine mi yetişir bilemem. Ama ne olur o zamana kadar, yerim hazır olana kadar ben de sizlerle takılayım.”
Timsahımızın bu içten ve haklı talebi karşısında gözleri dolan Bremen Mızıkacıları, 5. mağdur sıfatıyla timsahı da yanlarına alarak yollarına devam ederler. 

ZAMAN TÜNELİ

28 EKİM 1923
Mustafa Kemal Paşa Çankaya Köşkü’nde verdiği akşam yemeğinde ‘Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” dedi. 
Yorum: O sofranın ne kadar büyük mücadele ve ne kadar büyük fedakârlıklar sonucunda kurulduğu bilinciyle yaşasın Cumhuriyetimiz! 

Benim büfecimin gündemle örtüşen ürünü!

Bu fotoğrafı Gençosman mahallemizde çektim. 



Bilmeyenler için açayım. Resimdeki ‘patlayan sigara şakası’ şu;
Sigaranın tütünlü bölümünün bir yerine bir yaralanmaya meydan vermeyecek ölçüde barut veya patlayıcı koyuluyor. Bu sigara tanesi şaka yapılacak olan arkadaşa ikram ediliyor. Sonra da karşısına geçip hınzırca patlama anı bekleniyor. 
Bu kısa açıklamadan sonra demem o ki esnaf dediğin piyasaları iyi takip etmeli ve dükkânında gündemle örtüşen ürünleri öne çıkarmalı. Öyle ya, gündemden hiç düşmeyen bomba, patlama, infilak olayları şaka kültürünü de etkiliyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.