Hava Durumu

Bu trafikte iyi yaya olmanın altın kuralları…

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2016 09:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 09:24
Trafik denince hep sürücülere yükleniriz ya bugün hedefime genelde konunun masum aktörleri olarak algılanan yayaları koyacağım.  Eğer trafikte yaya pozisyonundaysanız dikkat etmeniz gereken çok özel konular var.



İşte bunlardan bir demet:

*Siz siz olun kaldırımdasınız diye öyle kendinizin çok güvenli bir ortamda yürüdüğünüzü zannetmeyin.  Dalgın ya da yola sığmayan bir sürücü size sevimsiz sürprizler sunabilir.  

*Lambalarda karşıya geçerken size sadece araçların çarpma riski yoktur. Freni boşalmış bir yayanın omuz darbesi size bir arabanın tamponundan daha etkili dokunuşlar yapabilir.

*Tam karşıya geçecekken göz göz geldiğiniz sürücü size eliyle nezaket içinde, öncelik tanıma işareti yapıyorsa sakın şoka girmeyin. Böylesi centilmenler bizim içimizde de vardır.

*Yanınızdan geçen aracın kolonları ve egzozundan çıkan acayip sesler sizi desibel manyağı yaptığı anda öfkenizi kontrol edin ve sadece kulaklarınız tıkamakla yetinin.

* Kaldırımda seyir halindeyken cep telefonunuzla asla uzun süreli temas kurmayın. Yine aynı pozisyonda olan başka bir yaya ile çarpışma riski ile karşı karşıya olabilirsiniz. 

*Çarşı, pazar ve sokakta eşinizle kol kola yürürken senkronize adımlar atma yeteneğine sahip olamayıp, partnerinizden yol boyu fırça yememeniz için evde çokça egzersiz yapmalısınız. 

*Pazar dönüşü, aşırı poşet ve paket yüklenmesi nedeniyle genişleyen hacminiz istenmeyen kazalara neden olabilir.  Sakın ola istiap haddini aşmayınız. 

*Üst ve altgeçit merdivenlerini kullanırken adımlarınız çok dikkatli atın. Basamaklara konuşlanmış olan dilenci kardeşlerimizi hatalı şekilde sollarken sevimsiz çarpışmalara meydan verebilirisiniz.  
 
 

Plakanı bulmak için bu duvara bak!

Burası Yıldırım’da Ankara Yolu…
Yolun kıyısında asfalta nazır bir duvara bakıyoruz. Duvarın tellerine araç plakaları tutturulmuş. Muhitim insanı kaybolan plakaların yenisini edinmenin ne kadar külfetli bir iş olduğu bilinciyle hareket etmiş. Yola düşen plakaları almış bu duvarın tellerine asıvermiş. 



Sadece bu insani çaba ile plakaların araç sahiplerine ulaşmayacağı düşüncesiyle ben de konuya katkıda bulunmak istedim.
Eyyy, 16 KKZ 88 ve 16 CBU 29 no plakalı araç sahipleri;
Müjde! Yolda düşürdüğünüz plakalar bu duvarda sergileniyor. Gelin plakalarınıza kavuşun…
 
 

ZAMAN TÜNELİ

17 OCAK 1929


Temel Reis (Popoye) çizgi bandı ilk kez bugün yayımlandı. 



Yorum: Amerikalıların ıspanak yiyerek güçlenen Safinaz’lı Temel Reis’i varsa bizim de hamsi yiyerek kuvvetlenen Fadime’li Temel’imiz var! 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.