Hava Durumu

Bursa’nın timsahı ile Karadeniz’in hamsisi omuz omuza!

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2015 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 07:33
Bursa’da yaşayan 1 milyon Karadenizliyi bugünden başlamak üzere 13 Aralık’a kadar sürecek çok keyifli günler bekliyor. 
Bursa Karadeniz Günleri başlıyoooorrrr!
Öyle umut ediyorum ki bu coşkulu aktivite sadece Bursa’da yaşayan Karadenizlileri değil bölgenin doğasına ve kültürüne bir şekilde ilgi duyan tüm Bursalılar için de izlenesi bir etkinlik olacak.
Yani, bir horonun içinde olmak, kemençe ve tulumun sihirli tınılarıyla ürpermek, mangalda kızaran Karadeniz hamsisinin tadına bakmak ve hepsinden önemlisi Karadeniz insanın sempati ve sıcaklığını hissetmek için Karadeniz ayağınıza geldi. 
Bursa Karadeniz Platformu tarafından düzenlenen Bursa Karadeniz Günleri, 9-13 Aralık tarihleri arasında Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor.  



Karadeniz Günleri Bursa’da ilk kez gerçekleştiriliyor.
 Geçtiğimiz yıllarda Bursa’da sadece Karadeniz illerinin kendi bünyesine gerçekleştirdiği etkinlikler kendi çapında ses getirse de çok büyük yığınlara hitap edemiyordu.  Bu bağlamda tüm Karadenizlileri kucaklayan bu etkinliğin Karadeniz/Bursa kaynaşmasına da çok şey katacağını düşünüyorum. 
Diğer bir deyimle Karadeniz’in hamsisi ile Bursa’nın timsahı bu festivalde eğlence, dostluk ve dayanışma için omuz omuza horon tepecek. 
 Haydi, nereli olursan ol, şimdi tam vaktidir.  Bu güzel günlerin tadunu ailecek çıkarmaya var musunuz daaa?  

Ardahanlı okurun tezekli tepkisi…

Gündemdeki sıcaklığını koruyan Moskova-Ankara gerginliği uzadıkça yurdun dört bir yanından gelen tepkilerin de ardı arkası kesilmiyor.  İşte bu da serhat ilimiz ta Ardahan’dan gelen bir değerlendirme.
Okuyucum Rusya’nın sıralamakla bitiremediği yaptırımlara ‘nereden incelirse oradan kopsun’ tadında inceden inceye tezekli bir tepki vermiş. 



Fotoğraf doğu illerimizin kırsalındaki ısınma türevi, yani doğalgazı niteliğinde ki enerji kaynağı tezek stoklarını gösteriyor. Ve foto altına da şu ifade düşülmüş.
“Bizim 2 kışı atlatacak enerji rezervimiz var, Putin’e söyleyin başka hesaplar yapsın!”

ZAMAN TÜNELİ

9 ARALIK 1923


İstanbul’da 3. Ağa Han’ın (Hindistan) Başbakan İsmet Paşa’ya gönderdiği mektubu yayımlayan gazeteciler tutuklandı.


 
Yorum: 92 yıl sonunda gazeteci için zor günler hiç bitmemiş. Hangi devirde olursa olsun gazetecilik zor, meşakkatli ve de sıkıntılı bir meslek vesselam! 

------------------------------





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.