Hava Durumu

Çarşı pazarın peynirle imtihanı!

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2016 09:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2016 09:18
Konuya bir kez daha vakıf olduk ki bizim semt pazarlarında yasa tutundurmak her babayiğidin harcı değil. 
Bu kanıya en son,  pazarcı esnafının ürününü bağırarak satmasını engellemek, yani pazarlarda gürültü kirliliğini önlemek için çıkan yasanın tutmamasıyla varmıştık.  
Ne olmuştu 2012’de?
Çıkan Hal Yasası, semt pazarlarında “tomatese geeelllllll”, “Çengelköy hıyarı bunlaaaarrr!” , “Hamsiye baaak,  göbek atıyo bunlaaarrr!”  şeklinde konserlerini engelleyemedi.  Göstermelik bir iki ceza tutanağından sonra süreç çığırtkanların lehine dumura uğradı.  



Ve henüz girdiğimiz 2016’da alışveriş kültürümüzün genlerine dokunulmasının negatif yansımaları, pazar yerlerinde bir kez daha sahne aldı. 
Yasa bu kez peynir türevli. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeye göre artık markette, pazarda ve çarşıda ambalajsız peynir satılamayacak. 
Peynirin ambalaja girmesi AB’ye uyum süreci kaygısından öteye hijyen anlamında gerçekten de ihtiyacımız olan çağdaş bir uygulamadır. Ancak düzenleme, peynirini tatmadan almayan tüketiciyi ilgilendirdiğinde kıyametler koptu.  Biliyorsunuz, satıcı ‘tattırmadan satamam’ tüketici ise ‘tatmadan almam’ diye diretti durdu. Ve yasa en başta semt pazarlarında daha ilk günden delik deşik edildi. 
Bence bu yasa marketlerde tutunur da yurdumun semt pazarlarından kaç kuşak sonra hayata geçer, bunu kestirmem çok zor vallahi. 

Haftanın ufak tefek taşları


“Bursa siyasetinde en uzun süre bakanlık yapma rekoru ANAP döneminde Kurtcebe Alptemoçin’deydi.  Bu rekoru AK Parti döneminde Faruk Çelik kırdı.”
Murat Kuter
***
“Bir hasta taşıyan bir ambulansın, 20 dakika süreyle FSM kavşağından, Orhaneli kavşağına bile gelemediğine şahit olduk, üzüldük.”
Okan Tuna
***
Görüş mesafemizi dahi etkileyen kirli havadan kurtulabilmek için de şöyle serzenişte bulunmuyor muyuz?“Lodos çıksa da rahat bir nefes alsak” diye.
Ersel Peker
***
“Mustafa Bozbey, AK Parti’nin, ‘Karla mücadele yapılmadı” eleştirilerine karşılık, “Büyükşehir Belediyesi yoktu, biz vardık.” demişti.”
Serkan İnceoğlu
***
“Sayın Hamzaoğlu, Galatasaray ile ilgili sorulan sorulara Bursaspor için verdiği cevaplardan daha fazla zaman ayırdı…”
Tolgay Ataokay

MANİ GÜNDEMİ


Metro-mani:

Tren gelir nazlı nazlı,
İçerisi erkekli kızlı,
Oturacak yer bulamadım,
Dizlerime doldu sızı. 

Lodos-Mani:

Kafasına göre eser de eser,
Direkleri devirir, elektriği keser,
İnşallah sobalardan zehirlenmez,
Lodosu kazasız atlatırız bu sefer. 



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.