Hava Durumu

Cerattepeli Combalak’la cep muhabbetim…

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2016 07:24
“Combalak”   Cerattepe’de yaşayan hayvan varlığının çok önemli bir temsilcisi olan ayımızdır. Bildiğiniz sebeplerden ötürü Combalak bu kış uykuya yatmadı.  
Nasıl yatsın ki, bugünlerde onun yaşam alanında dev iş makineleri böğürmekte. Orman maden arama şirketine teslim edilirse Combalak’ın da sonu gelecek.  
Durum vaziyet bu haldeyken benim için Combalak’ın söyleyeceği sözler çok ama çok önemliydi.  Çünkü herkes konuşmuş, konunun direkt muhatabı hep susmuştu. Ve ben bu sabah şansımı bilmem kaçıncı kez deneyerek Combalak’ı aradım ve nihayet onunla, o tarihi görüşmeyi gerçekleştirdim.  İşte bu konuşmamızın tam metni;
Ben: Günaydın Combalak bey, iyisinizdir inşallah? 



Combalak:  Ne iyisi be kardeşim biz yıllardır diken üstünde yaşıyoruz burada. Baksana bu kış ailecek uykumuzu bile alamadık. Ayılıktan çıktık be kardeş!  
 Ben: Düzelir be birader, canını sıkma fazla.
Combalak: Ne düzelmesi be ya,  iş makineleri inimizin dibine park etmiş.  Birine dokunsak terörist muamelesi göreceğiz ne yapacağız bilmiyoruz.
Ben:  Peki evdekiler nasıl Combalak, çocuklar ne yapıyor?
Combalak: Ben de esas onları düşünüyorum kardeş. Biz geldik gidiyoruz da yarın onlar ne yapacak derdindeyim? Etrafta ne bir meyve ağacı ne de bir yudum su kalacak!
Ben:  Böyle karamsar olma Combalak Bey,  baksana sizin için hayırlı bir gelişme oldu. Cerattepe’de maden arama faaliyeti mahkeme kararına kadar durdurulmuş. 
Combalak:  Ne bileyim abi, bu karara öyle çok sevinemedim. Bu şantiye buradan gitmedikçe bize huzur yok.
Ben:  Sen enseyi fazla karartma Combalak kardeşim.  Artvinli dostların seni asla yalnız bırakmaz. Hadi sen mağarana çekil de azcık kestiriver. 
Combalak:  Haklısın abi, bu aralar çok yıprandım, ne iştah kaldı ne huzur.  Ben gideyim de hiç değil Cerattepe için hukuki süreç belli olana kadar yatayım biraz. Hadi bana eyvallah! 

Haydar Dümen’le program yapmak!


Tv kanallarında gezinirken Shov TV’ye takıldım. 
Bir de baktım Shov Tv’de  Dr. Haydar Dümen, Zahide Yetiş’in konuğu olmuş. 
Ekranın altındaki başlık da ilginç;
“Dr. Haydar Dümen’den evliliği kurtarma yolları.”
 O anda H.Dümen konuşuyor ancak sesi duyulmuyor.  Uzaktan kumanda aletimle volümü artırdım ama ne fayda, ses yine kayıplarda!
Hımmm,  demek ki Haydar abim müstehcen bişiler söylüyor. 
Biraz sonra Zahide Hanım konuşmaya başlayınca ses açıldı ve uzmanımıza yeni bir soru soruldu.
O da ne!
Sayın Dümen’in ilk cümlesi bitmemişti ki ses yine kesik. Tam bu sırada dudak okuma yeteneğimi kullanayım dedim ondan da sonuç alamadım. Çünkü Dümen’in üst dudağını kapatan pos bıyıkları engel oldu bana. Dudak değil bıyık okumayı öğrenmem lazım demek ki.
A be yapımcı kardeşlerim madem adamı bu kadar bipleyeceksiniz programa ne diye çağırıyorsunuz? 

 ZAMAN TÜNELİ


26 ŞUBAT 1925

Fransızların yönetiminde bulunan tütün rejisinin (tekelinin)  lağvedilmesine ilişkin yasa TBMM’de kabul edildi. 
Yorum: Bu tarihte tütün tekeli genç Cumhuriyetimizin eline geçmiş lakin bugün yabancı sigara markalarının Türkiye pazarını ele geçirmesine Fransız kalmışız.  

***

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.