Hava Durumu

Çiftetellinin en güzeli!

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2015 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 07:30
Manzaraya tepeden bakınca içinizin yanmaması mümkün değildir.  “Hangi manzaraya?” diyecekseniz açayım efendim. Birçok mermer ve taş ocağının çevrede yaptığı tahribatı kastediyorum.  Bursa’dan karayoluyla gittiğiniz her hangi bir istikamette konuyu sadece kıyısından köşesinde görebiliyorsunuz. Ancak benim tanık olduğum gibi Yenişehir Havaalanı’nda bindiğiniz uçak yükselmeye başlayıp gökyüzünde süzüldükçe aşağıdaki acınası bir detayın canınızı yaktığını göreceksiniz.  Bursa’nın yem yeşil dağları ve tepelerinin mermer ve taş ocakları nedeniyle nasıl delik deşik edildiğine tanık olacaksınız demek istiyorum. 
Görüntü sadece Bursa‘ya özel değil.
İl sınırlarını terk eden uçağınızın penceresinden bakmaya devam ettiğinizde manzaranın Anadolu’nun her yerinde aynı biçimde olduğunu görürsünüz.
Neyse efendim şimdi uçağımızdan yere inip konuyla direkt bağlantısı olan bir ilçemize gidelim.
Burası Orhaneli’ne bağlı Başköy.
Köy halkı, köy meydanında davullu zurnalı bir eğlenceye tutuşmuş. Ne düğün var, ne nişan,  ne da asker uğurlama. Köylüler kazandıkları bir davanın kutlamasını yapıyor neşe içinde.

Dava ne mi?
Başköylüler, içme sularını kirlettiğine inandığı bir mermer ocağı firmasını mahkemeye vermiş.  Sonuçta açılan mahkemeden köylüler lehine bir karar çıkmış.
Kısacası köylüler artık sularını gönül rahatlığı ile yudumlamanın zaferi için çiftetelliye tutuşmuş.
Vallahi helal olsun Başköylülere!
Hesapsız, plansız ve rastgele açılan bu ocaklara ‘dur’ demeyi becerdikleri ve benzeri davaları açmış ve açacak olan diğer duyarlı çevre dostlarına örnek oldukları için.

Timsah Arena’da röveşata!


Yıllar sonra ‘Timsah Arena’nın açılışında ben de vardım” demenin mutluluğunu yaşamak için ayağınıza muz orta tadında bir fırsat geldi.


Ve bugün o gündür. Eşiniz, çocuğunuz, arkadaşınız ya da dostlarınızla hiçbir hesabın içine girmeden ‘işte bu benim kentimin stadı’ diyerek sahipleneceğiniz tribünler sizleri bekliyor. Futbol yanında, konser, ses ve ışık gösterileri ile şölene dönüşecek bu özel günün tam da içinde olmaya hazır mısınız?

ZAMAN TÜNELİ


21 ARALIK 1979
Sovyetler Birliği Afganistan’ı işgal etti.
Yorum: Süper güçlerin işgal sevdası hiçbir devirde hız kesmedi ki…








 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.