Hava Durumu

Çimen Caddesi’nde cinayet işlenecek!

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2016 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 04:47
Ben bir kahin değilim ama iddia ediyorum, bu gidişin sonu acı bir trafik cinayetine gidiştir.
Bursa’nın göbeğindeki Çimen Caddesi (Namazgah) uzun zamandan beri, yolun sağına ve soluna park eden araçlar nedeniyle sürekli tek şeride düşüyor. 
Cadde esnafı ve mahalle sakinleri bu gidiş-geliş trafiğine açık olan yolda, her gün çıkan yol verme kavgalarından bıkmış usanmış durumda. 
Bakmayın fotoğrafın bir huzur görüntüsü verdiğine. 
Çünkü ben bu kareyi tam da iftar saatinde çektim. İnanın iftardan sonra, bu hatta harekete geçen trafiği bir kenardan, 2 saat izlemeye koyulsam en az 3-5 tartışmaya tanık olabilirim. 
Şunu da itiraf edeyim ki, bu caddede oturan çok yakın bir akrabamı ziyaret sıralarında bu güzergahta birkaç yol verme tartışmasına benim de katılmışlığım oldu. 



Nasıl olmasın ki!
Yol tek şeride düşmüştür ve her iki yönden gelen sürücüler, yolun bir yerinde kafa kafaya karşılaşınca olanlar olmaktadır.  Derken sahneyi anında, dar bir köprüde karşılaşan o bilindik, inatçı keçilerin kavga hikayesi almaktadır.
Aynı caddede konuştuğum bir esnafın ifadesine göre ise geçmişte burada  çıkan çok ciddi, kanlı, bıçaklı, sopalı, küfürlü ve kavga hikayelerinin haddi hesabı bilinmiyor.  
Ve bugünlerde en çok korkulan konu ise caddede iyice yoğunlaşan trafikle birlikte yoğunlaşan kavgaların birinde ölümlü bir vakanın yaşanması.  
Uzatmayayım yine bugünlerde herkes, ilgililerden bu cinnet yoluna huzur getirecek basit bir müdahale bekliyor; 
Caddede acilen tek yönü trafik uygulamasına geçilmeli. 
Sayın ilgililer ne olur, çok kısa sürede atın bu adımı.  
Cinnet yoluna dönüşen Çimen Caddesi’nde birilerinin ölmesini beklemeden, lütfen dikin şu tek yön levhasını...

Haftanın ufak tefek taşları


“Allah aşkına; Meteoroloji Müdürü, böyle günlerde konuşmayacak, vatandaşı bilgilendirmeyecek de, ne zaman çıkılacak ortaya o sırça köşklerden?”
Okan Tuna
***
“Tam da benim bam telime basıldığının resmidir. Çünkü Bursa’da üretip, Bursa’da kazanıp, Bursa’yı kirletip, kurumlar vergisini İstanbul’a verme mantığını anlamış değilim.”
Orhan Çelik
***
“İznik’te inanç turizmi hedefi bakımından orta ve uzun vadede yapılması planlanan dünyanın en büyük açık hava müzesi hayali de böylece suya düşmüş oluyor.”
Ersel Peker
***
Türk diplomat Necdet Kent, 2. Dünya Savaşı sırasında Marsilya’da görevliyken, yüzlerce Yahudi’yi, Alman subayları onların Türk vatandaşı olduğuna ikna ederek, trenden indirdi ve kurtardı.
Murat Kuter
***
“Bursaspor’da transferler gideceklere bağlı. Eğer gidecek olmazsa net ifadeyle gelecek de olmayacak...”
Süha Gürsoy

TWİTTER KUTUSU




Bu hafta Twitter kutumuza kıymetli dostum Okan Aras’ın mesajı girdi. İşte size amansız BUDO- İDO rekabetinin müşteri memnuniyeti kulvarından çarpıcı bir tespit. Yorumu size bırakıyorum. 

***


İNGİLTERE PARLAMENTOSUNDA AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN ÇIKMA KARARI ALINIR. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.