Hava Durumu

Ey ATM niye soktun beni mateme!

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2016 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 07:25
Geçen cuma akşamı gazete çıkışı, hafta sonu Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nde çatır çatır harcayayım diye ATM’den para çekmek istedim. 
Bu amaçla sıklıkla kullandığım Gençosman PTT Bank Şubesi önündeyim.  Karşımda sağlı sollu 2 bankamatik var. Sağdaki makineye kartımı kaktırıverdim.  300 TL ‘lik talebim için tuşlara dokunduktan sonra rutin bekleyişe geçtim. 
Makine önce kartımı almamı sonra da işlem için beklememi söyledi.
 Her şey bankamatik normallerinde gibiydi. Ama saniyeler geçtikçe makinede bir sıkıntı oluşmaya başladı. İçeriden pııırrrtttt, haarrt, hurrrtttt diye tuhaf sesler gelmeye başladı.   Paranın çıkış bölümünde titremeli bir mücadele oluşuyor lakin işlem bir türlü mutlu sonla buluşamıyordu.  Derken parayı servis edecek hazneye uzattığım elim ve boş avuçlarımın, beyhude bekleyişi inanılmaz bir uyarıyla son buldu.

Monitöre yansıyan“İşleminiz başarıyla gerçekleşmiştir”   yazısı ile ben adeta donup kalmıştım. Çünkü hesapta çekildi görünen paracıklarımla buluşamamış, hesabım sıfırlanmıştı. 



Böyle bir şey bankamatikli ömrümde ilk kez başıma gelmişti. 
Çoğu vakitler arkadaş eş dost benzeri olayları anlatırdı da kulağımın kenarıyla dinler, hatta “bu durumda ne yapmalı” muhabbetlerine bile rağbet etmezdim.
Demek ki her konuda, her şey başa gelince anlaşılıyormuş. 
Tam bu ruh hali içindeyken şunlarda film şeridi gibi aklımdan geçmedi değil.  Sen oturur PTT şubelerinin soyguncuların ilk tercih ettiği mecra olduğunu yazarsan olacağı buydu.  Bak o PTT, hırsıza ikilemeden takdim ettiği nakiti senin gibi 10 yıllık mudisinden böyle esirger işte! 
Neyse efendim şaka bir yana ben bu durum karşısında hemen bankaya dalıp güvenlik görevlisine durumu izah ettim. Benzeri vakaların tecrübesi ile genç memur, önüme önceden hazırlanmış bir dilekçeye gerekli bilgileri yazarak kâğıdı imzalamamı istedi. İşlem bittikten sonra ise “paranı pazartesi günü çekersin” diyerek beni yolcu etti. 
Ben şimdi, sorunu çözülmüş, biraz rahatlamış biraz da harçlıksız kalmıştım. Banka çıkışı yine o ATM ile göz göze geldik. O’na şöyle bir “ sen kazandın, alacağın olsun” bakışı gönderdikten sonra kendimi, hafta sonumun nakitsiz kollarına bırakıverdim…

Şişme kadından melek olur mu?

Olmaz elbette!
 Ama farklı kültürler, farklı coğrafyalarda, farklı şekilde buluşunca bakın, şişme kadın nasıl melek oluyor! 
Endonezya adalarından birinde kıyıya şişme bir kadın vurur. 
Bu plastik oyuncağı  ‘cennetten düşmüş melek’ sanan balıkçı Pardin ona çok özel bir ilgi gösterir. Şişme kadını bir güzel yıkamış paklamış ve habere göre ona en güzel yöresel kıyafetleri giydirmiş.  O artık balıkçı Pardin ve köy halkının meleği olmuş.



Ama bu melek rüyası uzun sürmemiş…
Çok geçmeden bölge gazetecilerinin araştırması sonucunda kıyıya vuran ‘meleğin’ aslında seks oyuncağı olarak kullanılan bir şişme kadın olduğu tespit edilmiş. 
İlahi dünya, sen her şeye rağmen güldürdüğün ve düşündürdüğün şeylerle ne güzel bir gezegensin! 

TWİTTER GÜNDEMİ

Yıl 2010: Bursaspor Türkiye 1. Ligi’nde ilk şampiyonluğuna uzanıyor.



Yıl 2016: İngiltere Premier Lig’inde Leicester City ilk şampiyonluğunu kazanıyor.
Bu durumda Leicester’i kutlamak en çok da Bursaspor’a yakıştı diyerek günün twitini köşemize aldık. Her iki ekibe de başarılar…

-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------


UMUDA YOLCULUKLAR YÜZDE 80 AZALDI! 



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.