Hava Durumu

Fitnat Hanım’ın tatil duaları...

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2016 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 07:14
Hulki Bey  bayram dönüşü trafiğine takılmamak için erken dönüş yapan komşularımdan biri. 
Kendileri bana bitip tükenmek bilmeyen  tatil anılarını anlattı. Ama beni bu muhabbetin içinde en ilgilendiren konu  ‘kaynana duaları’  bölümü oldu.  Günümüzde az rastlansa da Hulki Bey  evde yalnız kalıp da duygu yapmasın diye tatile,  eşi ve 2 çocuğu ile birlikte kayınvalidesi Fitnat Hanım’ı da götürmüş. Ve Fitnat Hanım tatil süresince üzerine düşeni fazlasıyla yaparak, ettiği dualarla tatilin selametle tamamlanmasına katkı sağlamış.
Ben de şimdi sözü daha fazla uzatmadan sizlere,  Fitnat Hanım’ın ettiği bu duaların detaylarını vereyim;
Trafik Çilesi Duası: Bu dua 30 dakikalık yolun 2 saatte alınması hallerinde okunmakta olup, yolun en kısa zamanda açılmasına yakarış olarak eda ediliyor.



Turist Duası: Rus ve İsraillilerle yumuşayan ilişkiler sonrasında kalınan otele gelen bu uyruklu 3-5 turiste Putin muamelesi yapan işletme personeline edilen “Allah aşkına azcık da bizimle ilgilenin be ya ” ile  başlayan duadır. 
Orman Yangınları Duası: Yolculuk sırasında rastlanılan orman yangınlarının tez vakitte sönmesi ve kısa sürede soğutma işlemlerine geçilmesi için yapılan dua. 
Helikopter Duası: Fitnat hanım bu duayı tatil yolculuğu sırasında askeri alanlardan geçerken yapmış.  Askeri helikopterler başta olmak üzere tüm hava araçlarının yere sağ salim inmeleri için edilmiş. 
Mudanya Kavşağı Duası: Tatilden Bursa’ya erken dönülmesine rağmen bu kavşakta  yaşanmaya devam  sıkışıklığın azalması için edilen duadır. İnşaatın tez zamanda bitmesi ya da alternatif çözümlerin üretilmesi için Allah’ın yetkililere zihin açıklığı vermesi için edilen yakarıştır. 
Timsah Arena Duası: Eve dönüş sırasında yanından geçilen yeni stadımıza monte edilmesi yılan hikayesine dönen  timsah kafasının 3 vakitten 5 vakte kadar yerine konulması temenni edilen duadır.
Fitnat Hanımın tüm dualarına, buradan canı gönülden “amin” diyor, hepinize mutlu ve neşeli pazarlar diliyorum.

Bursa’da  haftanın konuşan rakamları


23: Büyük bir ilgi ile izlenen ve 12 Temmuz’da sona erecek olan ‘30. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan ülke sayısı.



40: İznik’in Boyalıca kasabasında İznik-Orhangazi yoluna akan kaplıca suyuna  vatandaşların 35 derecelik hava sıcaklığında girip serinledikleri suyun sıcaklık derecesi. 
2: Nilüfer’de “Özgür Olmak” isimli heykele 4 gün içinde yapılan boyalı saldırı miktarı. 
80 TL: İnegöllü şeftali üreticilerinin toplayıcılara verdiği yevmiye miktarı. 
3: Kültürpark’ta asılsız canlı bomba ihbarı yaparak, paniğe meydan vermeleri nedeniyle  adliye sevk edilen maganda sayısı.  
20: Nilüfer’de başarıyla görev yapan bisikletli polis sayısı. 
5 TL: İznik’te meyve tarlalarından geçerken hamile olan eşi için erik ve kayısı alan bir vatandaşın ağaca astığı para miktarı.

KİM BU ÇOCUK?


O, Türk sinemasının en güzel bakan ‘Sultan’ı dır.



Oynadığı filmlerle adını Yeşilçam’a yaldızlı harflerle kazıyan bu dev oyuncuyu Şener Şen’le oynadığı  TV  dizisi İkinci Bahar’da da çok sevmiştik.  Ömrün uzun olsun Türkan Şoray’ımız..

***


ABD' DE 15 MİLYAR DOLAR CEZA ÖDEYECEK OLAN OTOMOBİL DEVİ WOLKSWAGEN'E ALMAYA'DAN DA CEZA GELİYOR...


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.