Hava Durumu

G20’den geriye hangi rakamlar kaldı

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2015 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2015 07:03
10. G20 zirvesi, dönem başkanı Türkiye’nin ev sahipliğinde 15-16 Kasım’da Antalya’da başarıyla gerçekleşti.
Bu dev organizasyonun hiçbir aksaklığa meydan verilmeden sona ermesi benim için oldukça memnuniyet vericiydi. Ve şimdi bu hoşnutluğumla, zirvenin gizli kahramanlarını kutlamayı unutmadan sizlere etkinliğin arkasından aklımda kalan rakamları sunuyorum. 
*3000
Zirvede kurulan medya merkezinde ki sandalye sayısı.
*546
Zirvenin ilk konuğu Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud için kiralanan lüks oda sayısı.
*2000 
Zirve sırasında olası eylemlerde,  gözaltılarda kullanılacak Kepez Turgut Özal Spor Salonu’nun kapasite rakamı.
*40
Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in IŞİD’e yardım ettiğini iddia ettiği ve arlarında G20 üyesi ülkelerin olduğu ülke sayısı.
*20
Ülkedeki katliam nedeniyle G20 zirvesine başkanlık düzeyinde katılamayan Fransa’nın zirve sırasında Rakka’da bombaladığı hedef sayısı.
*1971
Zirve sırasında en çok ilgi gören ve en çok selfie özçekim yaptırılan G20’nin en genç başbakanı olan Kanada Başbakanı Justin Pierre James Trudeau’nun doğum tarihi.
*3
Zirvenin toplandığı salonda kurulan sahnenin boş olduğu bir sırada, birbiri ardına sahnede beliren ve çiçekleri de koklamayı ihmal etmeyen kedilerin sayısı.

***

Karbonmonoksit canavarı geri döndü!

Bunca can kaybı, bunca uyarı ve bunca vakaya rağmen havaların soğumasıyla birlikle karbon monoksit gazından zehirlenmeler yine başladı.
“Gemlik’de 2 gündür haber alınamayan karı koca evde ölü bulundu. Çiftin sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlendiği üzerinde duruluyor.” Diye başlayan haber yüzümüze bir kez daha,  konu hakkında daha yapmamız gereken çok şeyin olduğunu tokat gibi çarptı.  
Kömür ve ya odun sobasıyla ısınmak zorunda kalan 10 binlerce vatandaşımız için artık ciddi, ciddi bir şeyler yapılmalı.  Kömür torbalarına, sobalara, ısıtılan odaların baş köşelerine, evlerin cümle kapılarına, kocaman harflerle “ne olur sobanızı söndürmeden uyumayın!” uyarısı mı yazsak,  ne yapsak acaba?

***

Güldüren adamın vedası…

90’lı yıllarda yaptığı taklitler ve esprilerle milyonları güldürüp, aramızdan ayrılanların arasına yakın zamanda kaybettiğimiz Levent Kırca’dan sonra Atilla Arcan’da katıldı.  Sevenlerinin “Binbirsurat” olarak tanıdığı Arcan’a Allah’tan rahmetler diliyoruz.

***

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.