Hava Durumu

Güncelleştirilmiş rüya tabirleri…

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2015 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 08:22
Tarih boyunca insanlar mesaj taşıdıklarına inandıkları rüyalardan anlamlar çıkarmaya ve rüyalar aracılığıyla gelecek hakkında tahminlerde bulunmaya tüm hızıyla devam etmektedir.  
Ve tam da bu bağlamda konuyu üstüme vazife görüp dünya ve ülke gündeminin bu günlerde size gösterdiği rüyaları ve tabirlerini kendimce yorumlamak istedim. 

Kongre görmek: Taraftarı olduğunuz parti ya da kulüp liderinin, durum ne olursa olsun koltuğunu bırakmayı hiçbir zaman düşünmeyeceğine delalettir.  

Matruşka görmek:  Komşularınız ve işbirliği içinde olduğunuz kimselerle ilişkilerinizin kötüye gideceği şeklinde yorumlanabilir. 

Kış lastiği görmek: Önünüze hiç hesapta olmayan masrafların çıkabileceğine işaretidir. 

Emekli görmek: Emekliyi avucunu yalarken gördüysen yeni yılda maaşında ciddi bir yükseliş olmayacağı anlamı taşır. 

Hendek görmek:  Önüne çıkan hendekten atlayıp geçmişsen sorun yok. Yok eğer hendeğe takılmışsan uzun yıllardır süren problemlerin devam edecek demektir.

Kombi görmek: Hiç ummadığının bir sebepten ötürü, kışın ortasında enerji hattınızda kesintiler olabileceğini ve alternatif ısınma kaynakları tedarik etmenizi işaret eder. 

Kol saati görmek:  Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinde yine hayal kırıklığı yaşayacağına delalettir. 

Gazeteci görmek:  Üç vakitten beş vakte kadar mahkûm ziyareti için bir hapishaneye gidebileceğiniz mesajı verilmiştir. 

Özlüce Tesisleri’ni görmek: Büyük umutlarla başladığın Süper Lig’de küme düşme çanlarının çalmaya başladığını ifade eder. 

En sevimli saldırı!

‘Saldırının sevimlisi de olur muymuş’ demeyin!
Vallahi bal gibi oluyor. 
Keşke bütün saldırılar bu lezzetet olsa. Bakın Kayseri’de meydana gelen bu saldırı olayı nasıl olmuş;
Şehir Tiyatrosu’nda ‘Obez Çocuk’ adlı oyunun sahnelenmesi sırasında her şeyi yemek isteyen obez çocuk rol arkadaşı tavukla birlikte birbirlerini kovaladıkları sırada ilginç bir olay yaşandı. Oyunu torunlarıyla birlikte izleyen yaşlı bir teyze sahnelenen oyundan etkilenerek yerinden kalktı ve bastonuyla obez çocuğa vurmaya kalkıştı. Yakınları tarafından güç bela sakinleştirilen teyzenin bu davranışı alkış ve kahkahalara karşılandı. 



İlahi teyze!  Beni şimdi öylesine ikilemde bıraktın ki, şu anda seni mi yoksa rolünün hakkını adam gibi vererek seni ayaklandıran oyuncuyu mu daha çok alkışlasam bilemedim…
 

ZAMAN TÜNELİ

16 ARALIK 1727


Osmanlı’da ilk kitap Vankulu Lugatı bugün 1000 adet basıldı. Eser  Vankulu Mehmet Bin Mustafa’ya ait. 

Yorum:  Bugün de dile, edebiyata ait eski metin ve eserler üzerinde çalışanlar tara­fından temel başvuru kitapları arasında olan bu esere hayat verenleri rahmetle anıyor,  saygılar sunuyorum.






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.