Hava Durumu

‘İddaa’lı bir yazı…

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2015 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2015 07:15
İddaa şans oyunu ilk çıktığında bütün futbolseverlere çok cazip gelmişti.  Hatta futbolla ilgisi olmayan yüz binler bile kendilerini bu oyunun içinde buldu. 
 Haklıydılar, listedeki yüzlerce maçın içinden 3-4 tanesinde kimin galip geleceğini bilmekten kolay ne vardı ki.
 Ama kazın ayağı hiç de öyle değildi.  Bu sihirli oyun en baba futbol âlimlerini bile ters köşeye yatırdı. Yani İddaa’dan ikramiyeleri, istisnai durumlar dışında iştirakçiler değil, hep oyunu kuranlar kazandı.  



Bu bağlamda beni şaşırtan en önemli konu şu oldu. Sürekli kazananın oyun kurucular olduğu herkesçe bilindiği halde oyuna olan ilginin azalması yerine giderek büyümesidir.  Bu sürecin böyle devam etmesinde beni az da olsa teselli eden konu ise toplanan büyük paraların bir kısmının liglerimizde yer alan kulüplere ve hayır kurumlarına aktarılmasıdır. 
Neyse efendim bu küçük tesellimden sonra ben geleyim güncemdeki İddaa konusuna.  
Geçenlerde bir okurum anlatıyor.  İddaa konusu aile içinde uzun zamandan beri tartışma konusu oluyormuş. Evin beyi maç sonraları yırttığı kuponların ‘cırt’ sesini mutfaktan duyan eşi alıyormuş sazı eline ‘bir de kazandığını görsek’ minvalinde bir 90 dakika da o gerginlik yaratıyormuş.  Çünkü talihsiz iştirakçimiz bir kez olsun 4 maçı bir araya getirip de 4 kuruş bile kazanamamış. Eşinin feryadı bu yüzdenmiş.  Ama sonra ne olmuş, bizim İddaaperver zaman içinde bir çözüm bularak eşinin bu aşağılayıcı söylemlerini etkisiz hale getirmiş.
Ne mi yapmış?
Maç bitimiyle birlikte yatan kuponların ‘cırt’ sesini eşine duyurmama yöntemi bulmuş. Uygun bir zamanda lavaboya deplase olup,  kuponları iyice ıslattıktan sonra, haliyle sessiz ve de cırtsız yırtışlar icat etmiş. 
Şansınızın hep yanınızda olması dileğimle hepinize iyi hafta sonları diliyorum. Ha bu arada Beşiktaş- Galatasaray maçına da beraberlik oynayın. Oran fena değil…

Bizimkilerin ufak tefek taşları

Ülkemizde insan olmak yetmiyor. Onun yanında başka kimliklere ihtiyaç duyuluyor.
Murat Kuter

‘Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ yazısını görünce acaba mı diye tereddüt yaşasak da arkadaşların uyarısıyla belediye binası olduğunu teyit ediyoruz. 
Ersel Peker

Hiç düşündünüz mü Mustafa Bozbey neden 4 dönemdir üst üste seçim kazanıyor.
Orhan Çelik

Ertuğrul Sağlam’ın gönderilişinin üzerinden tam 7 gün geçmiş… Bursaspor’da teknik adam arayışı var mı yok mu belli değil…
Süha Gürsoy

Ekonomide ‘alternatifli’ hareket etmenin asırlardır sigorta görevi gördüğü biliniyor.
Erdal Çatalkaya

Bugün yaşananları çok daha önce dile getirenleri Bursaspor düşmanı ilan ederken aslında bu eleştirileri dinlemeyip bugünleri yaşatanların hangi pozisyonda olduğunu da ayrıca merak ediyorum. 
Çetin Sabırlı

HAFTANIN FENOMENİ

Bu haftanın fenomeni köşemize evde fındık çuvalına sarılıp yattığı fotoğrafı ‘fındık 20 liraya çıkacak, fındığınızı evde bekletip satmayın’ notuyla sosyal medyada koyan Ordulu Kamil Karadeniz yerleşti.



----------------------------------------------------



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.