Hava Durumu

İşaret dilini keşfetmeye var mısın?

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2015 07:52
Bir hastane, hele bu bir devlet hastanesi ise atılan adım daha da anlam kazanıyor ve  ‘helal olsun’ ünlemi dudaklarımdan kendiliğinden dökülüveriyor.  
Konu şu;
Çekirge Devlet Hastanesi engelli hastalarla daha sağlıklı iletişim kurmak için Halk Eğitim Müdürlüğü ile organize olarak personeline işaret dili eğitimi vermek için protokol imzaladı.  
Ben bu bağlamda, bu alanda farkındalık yaratan kurumlarımızı kutlarken,  benzeri eğitimlerin sadece sağlık alanında değil diğer yaşam alanlarında hayata geçmesi düşüncesindeyim.
Hatta ismini özellikle dile getirmek istediğim Bursa’nın önemli zincir marketlerinden biri olan Özhan Marketler’de yakın bir zamanda kasiyerlerine,  uzmanlarından işaret dili eğitimi vererek engelli müşterileriyle uygar ve samimi köprüler kurmayı başarmıştı.  
Dedim ya konu sadece dar alanlarda kalmamalı.  Kasabı, manavı,  kahvecisi,  gazetecisi, dolmuşçusu, apartman görevlisi, amiri, memuru hepimiz işitme engelli vatandaşlarımızı anlamak ve dokunmak için işaret diline biraz olsun hâkim olmalıyız. 



  Ha,  işaret dilini baştan sona hatim edelim demiyorum.  Günlük yaşamın kıyısında karşımıza çıkan engelli yurttaşımıza yardım edebilecek düzeyde bir şeyler öğrenmek bize yetecektir.  İnanın onların sessiz dünyasını basit birkaç el kol hareketiyle renklendirebilirsiniz. 
Bakın az önce ben bir işaret dili ifadesi öğrendim bile;
Karşınıza geçiyorum, sağ elimle önce kendimi, sonra seni gösterip,  sağ kolumu kalbimin üstünden çapraz şekilde kaydırıyorum. 
Ben şimdi ne demek mi istedim?
Ben seni seviyorum…

Haftanın ufak tefek taşları

“Nitekim; Mehmet Müezzinoğlu ve Efkan Ala faktörlerinden dolayı, Bursa’nın kabinede iki bakanlı temsil edilme beklentisi çok yüksek.”
Okan Tuna

“Bursa’nın tüm milletvekilleri arasında, başlıca komisyonlara girebilmek için talepkar ve ısrarcı olmalarını istiyoruz.” 
Serkan İnceoğlu

“Özünde; Merinos AKKM’nin panayır haline dönüştürülmesine karşıyım. Çünkü orası kongre merkezi.”
Orhan Çelik

“Tek bir sandalyesi olmayan Bursaspor Vakfı’nın başkanlık koltuğuna oturmak için şu anda Bursa’da adeta yıldız savaşları yaşanıyor…”
Süha Gürsoy

“11 haftada 3 sarı, 2 kırmızı kart görmek normal bir olay değil. Çok fazla bir sayı bu. Sanki bir şeyler anlatmak istiyor.”
Mustafa Tunçakın

ZAMAN TÜNELİ

21 KASIM 1980


ABD’de tahminen 83 milyon TV izleyicisi “Dallas” dizisinde JR’ı kimin vurduğunu öğrenmek amacıyla televizyonların karşısına geçti. 



Yorum:   Dallas dizisi bizde de insanları ekranlara kilitledi. Ancak daha sonra kendi kanallarımızda kendi JR’larımızı izler olduk. 

---------------------------

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.