Hava Durumu

Kötü Kedi Şerafettin ile 82 dakika!

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2016 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 09:15
Bu aralar biraz olsun gülümsemeye ve 82 dakika boyunca da olsa bizi anlatan, bizden bir kahramanı, gergin gündemden ötelenerek, keyifle izlemeye o kadar ihtiyacımız vardı ki. 
O’nu siz de çok seveceksiniz.
İddialıyım. Soğanı yumruğuyla kıran, balıkları mangala itinayla dizen, dizerken de etrafında gelişen olaylara aşina olduğumuz tepkileri veren nam-ı diğer Şero’ ilk filmini  siz de beğeneceksiniz.
Karikatürist Bülent Üstün’ün hayat verdiği tiplemesi Kötü Kedi Şerafettin dergilerden çıkarak sinemalarda boy göstermeye geldi.  Kedili animasyon filmleri alanında milyonların sevgilisi olan Garfield’a rakip olacağını düşündüğüm bizim Şero,  sinema performansıyla hayran kitlesini daha da katlayacağına o kadar eminim ki.



Ben henüz filme gitmedim, en kısa zamanda da gideceğim ama dergiden takipçisi olduğum Şero filminin fragmanını birkaç izledim.  Hani filmi çekilen romanların tadını çoğu zaman sahnede yakalayamazsınız ya bu öyle değil galiba. Fragmanda bile alabildiğine dergideki Şero kokusu var.  
Animasyon filmlere ‘çocuklar için’ yorumuyla yaklaşan yüz binlerin büyük bir bölümü bu filmi izledikten sonra fikirlerini değiştireceğine de eminim.  
Yurtdışına pazarlanan ilk Türk animasyon film olma özelliğini de taşıyan Kötü Kedi’nin seslendirme kadrosu da çok büyük ustalardan oluşuyor.   Uğur Yücel, Ayşen Gruda,  Güven Kıraç , Cezmi Baskın  ve diğerleri adeta  filmi seslendirmemişler sanki kahramanların yerine geçmişler. 
Ha bu arada ‘bu filme çocuklarınızı da götürün’ diyemeyeceğim. Çünkü Şero argoyla alabildiğine harmanladığı replikleri ufaklıklar için biraz ağır kaçıyor.  Ama 13 yaş üzeri için bir sorun görülmemiş. 
Hadi hepimize iyi seyirler efendim…

Haftanın ufak tefek taşları

“ 1 Kasım’daki seçimlerde yüzde 0.15’e kadar inen ve neredeyse dip yapan Demokrat Parti’de bir kıpırdama başladı.”
Okan Tuna 

“80’li yıllara özlem duyulan günümüzde, nostaljik duruma düşen çalı süpürgelerini üretenlere rastlamak mümkün oluyor.”
Serkan İnceoğlu

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir bunu iyi hesaplamalıdır. Nitekim Nilüfer’de, CHP’liden daha çok Mustafa Bozbey seçmeni olduğu gerçeği vardır. 
Ersel Peker

“Lütfen kimsenin canı soba zehirlenmesi yüzünden yanmasın.”
Murat Kuter

“Kendim ettim, kendim buldum” şarkısını çalar söylersin işte böyle.
Bizim TFF’ye söylüyorum.”
Mustafa Tunçakın

“Başkan Ali Ay hassas düşündü, ‘Yönetimde rahatsızlık olmasın, tek tek rakam söylemeyeyim ama benim katkım 3 milyon 100 bin Euro…’ dedi.”
Süha Gürsoy

ZAMAN TÜNELİ

6 ŞUBAT 2000


Sanayi Bakanlığı traktöre rastgele oturulmasını yasakladı. Yayınlanan bir genelgeyle traktöre “Avrupa Birliği” standartlarına göre binilmesi kararlaştırıldı. 



Yorum:  Bir zamanlar AB’yi ne kadar da dinlermişiz. Traktöre nasıl bineceğimizi bile ona danışırmışız. 



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.