Hava Durumu

Markette hırsız var!

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2015 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2015 08:30
Geçenlerde Bursa’nın ünlü bir zincir market yöneticisi ile yaptığımız sohbette söz marketlerde yapılan hırsızlık olaylarına geldi. Marketçi dostumun şubelerinde yaşanan hırsızlık yöntemleri ‘dudağımı uçuklattı’ desem yalan olmaz. 
İşte şimdi size market ve mağazaların onlarca kamerayla, BBG evi gibi izlenmesine karşın raflar arasında hayata geçen hırsızlık yöntemleri: 
Peynir etiketlerini değiştirme:  Süt ürünlerine olan düşkünlüğü ile dikkati çeken hırsız en ucuz peynirin etiketini en pahalı peynire yapıştırarak emeline nail oluyor. (Marketin müdavimi olan bu sadık müşterinin foyası daha sonra ortaya çıkıyor ve olay polise intikal etmeden peynirci hırsızın marketle irtibatı koparılıyor.)
Hijyen odaklı hırsızlık: Bu yöntemde hedefte özel bakım ürünleri var. Yine ucuz ürünlerin, aynı boyuttaki kutularına pahalı ürünler konuluyor.  Yani kasadan geçen 4 TL’lik kutunun içinde 24 TL’lik ürün var. 
Market yöneticisi dostum bana daha birçok vaka anlattı. İşin tuhaf yanı ise bu söz konusu hırsızlık vakalarını hayata geçiren şahısların büyük bir bölümünün hırsızlık hastası (kloptomani)  olmaları. 
Tüm önlemlere rağmen mağaza ve marketlerde yaşanan hırsızlık vakalarının minimuma inmesi için benim en iyi önerim şu olacak;
Market sahipleri ve çalışanları  söz konusu kişilere karşı uyanık olmalı.

CHP’linin notlarını AKP’linin kalemiyle almak!

Seçime sayılı günler kala partililerin gazetemizi ziyaretleri de yoğunlaştı. Bu bağlamda dün de CHP Osmangazi İlçe Başkanı Recep Çohan ve ekibini konuk ettik.
Arkadaşlarımız Çohan’la gündemi değerlendirirken ben de bazı notlar almaya çalışıyordum. ‘Çalışıyordum’ dememin sebebi şuydu; Tükenmez kalemim sık sık tutukluk yapıyor, kelimeleri dilediğimce sıralayamıyordum. 
Çok geçmedi meseleyi anladım, Çohan’ın söylediklerini bir önceki AKP’li adayların masama bıraktığı AKP logolu tükenmez kalemle alıyormuşum!
Neyse efendim şaka bir yana şimdi sizleri Başkan Recep Çohan’ın  ziyareti sırasında işaret ettiği önemli başlıkları aktarayım:
Sayın Çohan, bu seçimde CHP’nin Osmangazi’de oylarını daha da artıracağını ifade ederken bir de özeleştiride bulundu. Bir önceki seçimlerde kadın seçmenleri göremediklerini ifade etti ve bu kez çalışmalarında bu konuya daha çok eğildiklerini söyledi. 
Hadi hayırlısı, bakalım 1 Kasım’da Osmangazi’nin CHP’si 7 Haziran’daki yükselişine devam edecek mi?

ZAMAN TÜNELİ



24 Ekim 1857
İlk futbol kulübü, İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nde kuruldu. 
Yorum: Boşuna demiyorlar futbolun beşiği İngiltere’dir diye!



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.