Hava Durumu

Ortada dubalı pano var, yandan geç!

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2016 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2016 08:19
Adına plaj bayrağı da deniliyor.
Su dubasına geçirilen plastik bir sopa, sopaya geçirilen bir bayraktan ibaret su dubalı reklam panoları… Bu aparatla reklam ve tanıtım sektörü yeni bir eleman kazanmıştı. 
Ben İlk çıktığında bayağı benimsemiştim bu gereçleri.  Fuar alanları, kültür sanat merkezi gibi geniş alanlara bu tanıtım gereçlerinin yakıştığını söyleyebilirim. 
Ama sonra ne oldu?  
Su dubalı reklam panoları çok büyük bir hızla çoğalmaya başlayarak cadde ve sokakları adeta işgal etti. Eminim sadece Bursa’da değil ülkemizin bütün şehirleri için bir istatistik yapılsa, bu panolardan adam başına birkaç tane düşer. 



Bu dubaları en çok da esnafımız sevdi. Çünkü bu aparatları sadece tanıtım için değil, dükkân önüne yapılan istenmeyen parkları önlemek için de kullanıyor. 
Dubaların en rahatsız edici hali ise yayaların, kaldırımlara rastgele sıralanan bu dubalar arasında slalom yapmak zorunda kalmalarıdır.  Konunun diğer nahoş bir yanı ise cadde ve sokaklara dizilen bu panoların zaman içinde kirlenerek oldukça çirkin görüntülere meydan vermesidir.  
Su dubalı reklam panolarının bize özel kullanım şekilleri bunlarla bitmiyor. Geçen gün bir sokakta çıkan kavga anının, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini izlerken şahit oldum. 
Bu duba sopaları kavgaların da vazgeçilmez suç aleti durumuna gelmiş. Öfkeli bir kavgacının su dubasından çıkardığı sopayla rakibini darp etmesi sahiden çok trajikomikti. 
Şaka bir yana tüm yerleşim birimlerinde yerel yönetimler su dubalı reklam panoları için bir sınırlama, yasak ve ya kısacası uygun bir düzenleme yapsa çok iyi olmaz mı? 

El salla, yaka kamerasındasın!


Uyulama ilk kez Orhangazi’de hayata geçti. 
Umarız kısa zamanda Bursa ve bütün ilçelerimizde yaygınlaşır. 
Bundan böyle trafik polisiyle yaptığınız bütün diyaloglar polislerimizin yaka kamerası marifetiyle kayıt altına alınacak. “Trafikte Şeffaflık ve Güven Projesi” kapsamında başlatılan uygulamanın birçok karmaşaya son vereceğini tahmin ediyorum.  



Tabii bu bağlamda kaygılarım da var. Polisimizin bazı durumlarda kamerayı dağlara taşlara çevirmesi ya da sürücünün ofsayt durumlar da     “çekmesene abi!” tarzında çıkışlar yapmaması da olasıdır.  Neyse efendim biraz daha bekleyelim, görelim. Bakalım, yaka kameralı trafik dönemi bizlere neler getirecek?

ZAMAN TÜNELİ


15 OCAK 1892
Basketbol kuralları bu oyunun ilk kez ortaya çıktığı Springfield’de yayınlandı. 



Yorum:  İlk olarak şeftali sepetinden tasarlanan potalar geçen zamanda o kadar değişti ki.  Bugün o potalar, yüz kiloluk basketbolcuların sarkma şovlarına bile dayanıyor. 

***


 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.