Hava Durumu

Raf etiketi değiştirmekten bıkmadınız mı?

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 07:48
Süpermarket, mağaza ve zincir marketlerde yaşanan en büyük karmaşanın başında raf etiketlerini değiştirme konusu gelir.  Alışveriş için gittiğiniz markette siz de tanık olmuşsunuzdur.  Reyonlar arasında, her zaman en az bir iki kişi mesailerini sırf etiketleri değiştirmek için tüketirler. Bütün bu koşturmaca ve dikkat kesilmelere rağmen raf ve kasa arasındaki fiyat uyumu çoğu zaman problem çıkarır.  



Ama artık yakın zamanda bu mesele elektronik raf etiketi marifetiyle tarihe karışacak.  
Avrupa’da yaygınlaşan bu uygulama Türkiye’de bir iki süpermarkette Bursa’da da bir süpermarkette kullanılıyor.  
 Bu e- etiket uygulaması mağazalarda geleneksel etiketleme çözümlerine alternatif olarak etiketlerin kablosuz olarak, tek bir noktadan kontrolle, tüm mağazada anında değişmesine olanak sağlıyor.  
Konu hakkında görüşlerine başvurduğum Üçge Elektronik AŞ Pazarlama Satış Direktörü Orhan Ataç bu dijital teknoloji için şunları söyledi;
“Elektronik raf etiketlerinizi raflarınıza yerleştiriyor; tek bir tuşla istediğiniz dakika ve saniyede istediğiniz noktada fiyatlarınızı değiştirebiliyorsunuz. Kâğıt, yazıcı, program ile uğraşma derdi yok. Elinde fiyat etiketleriyle mağaza içinde dolaşmaya mahkûm edilmiş bir personele ihtiyaç duymuyorsunuz. Hele fiyatların günlük belirlendiği manav reyonları için son derece verimli sonuçlar veren elektronik etiketler işleri son derece hızlandırıyor. İlk etapta 
yatırım maliyetinin yüksek olduğu algısıyla yerel ve ulusal bazı zincir marketlerin bu yatırımdan kaçındıklarını gözlemliyoruz. Ama sistemin 5 yıl gibi perakende sektörü için kısa sayılabilecek bir sürede kendini amorti etmesi, müşterilerde yaratacağı güven algısı, bu yatırımın aslında çok ‘akıllıca’ bir iş olduğunun göstergesidir.”

UMKE ile KÖYKE omuz omuza!


Bugünlerde adını sıklıkla duyduğumuz yardım kurumlarının başında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) geliyor. Karlı dağların ardında yaşam savaşı veren insanlara Hızır gibi yetişen bu kurum hepimizin gurur kaynağı. 



Bir de adını benim koyduğum Köylülerin Kurtarma Ekipleri (KÖYKE) var ki onların icraatları daha bir anlamlı. 
Onlar Kars’ın Digor ilçesine bağlı Türkmeşen Köyü’nde olduğu gibi yardımlarına koşarken kara saplanan UMKE’’nin yardımına koşarak onları ihtiyacı olanlarla buluşturdular. 
Diyalize girmesi gereken hasta bu dayanışma neticesinde hastaneye yetiştirildi ve bir yaşama daha yol verildi.  
İyi ki varsın UMKE, iyi ki varsınız vefakâr köylülerimiz.

ZAMAN TÜNELİ


27 OCAK 1954 Köy Enstitüleri kapatıldı.
YORUM:  “.Köy enstitüsü benim için olağanüstü bir fırsat oldu. İlkokulu bitirdikten sonra gidebileceğim başka hiçbir okul yoktu. Ailemin gücü yetmezdi. Ben okumak istiyordum enstitü benim gibi köy çocuklarını çağırıyordu...”
Fakir Baykurt

***






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.