Hava Durumu

Ramazan trafiği ve sabır taşları…

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2016 03:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 03:29
Hocalarımız camilerde, ulemalarımız TV’lerin ramazan programlarında orucu sürekli sevgi, barış, kardeşlik ve sabır kavramlarıyla ifade etseler de maalesef o an geliyor ve olanlar oluyor. 
Yani iftar saati yaklaştıkça bir kısım vatandaşın sükûnet melaikeleri firar etmeye başlıyor.
Bu konu ile direkt ilintili ve bir yakınımın da tanık olduğu haberin alt başlığı aynen şöyleydi;
“Kaplıkaya Mahallesi’nde, iftara yetişmek isteyen sürücüler arasında yol verme tartışması kavgaya     dönüştü.”
Şükürler olsun herhangi bir ciddi yaralanma ve ölümün yaşanmadığı kavganın devamında ise yol trafiğe kapanıyor ve tartışmanın hacmi büyüdükçe büyüyor. 
Bir de eminim, sizin de illaki şahit olduğunuz gergin sürücüler arasında yaşanıp da kayıtlara geçmeyen sayısız “iftar saati” kavgaları meydana gelmektedir. 



Halk arasında “iftar sıkması” olarak dile getirilen bu süre sahiden de bayağı risk taşıyor ve ardı arkası gelmez,  istenmeyen vakaların yaşanmasına neden oluyor.
 Ortalama 17 saat süren oruç süresinin yaratığı gerginlik, sadece trafik odaklı değil elbette.  Çarşıda, pazarda, evde, sokakta,  hemen hemen her mecrada benzeri tartışmaların patlak vermesi söz konusu olmaktadır. 
İftar saatlerinizden huzur, iftar sofralarınızdan ramazan bereketi eksik olmaması dileğimle size Temel’le birlikte mutlu bir hafta sonu diliyorum. 
Temel, ramazan günü Sultanahmet meydanında sabırsızlıkla bir an önce iftar vaktinin gelmesini beklemektedir. Güneş tepede, Temel’in dilini damağını kurutmaktadır. 
Derken bir turist kafilesi gelir içlerinden birkaçı oradaki satıcılardan irice bir karpuz alır ve temelin gözü önünde şapır şupur yemeye başlarlar. Bir süre sonra bizimki yerinden kalkar usulca yanlarına yaklaşır ve kulaklarına eğilerek:
-Uyyyy, dininizun kiymetini pilesinuz ha! 
 

Haftanın ufak tefek taşları


“Ramazan ayının en kârlısı AK Partililer görünüyor. Çünkü hem CHP’nin kendilerine dokun(a)mamasından, hem de MHP’nin kendi iç mücadelelerinden dolayı, enerjilerini harcamıyorlar ve ramazan ayını fazlasıyla rahat geçiriyorlar.”
Okan Tuna
***
“Tüm canlılar doğaya uyum sağlar ve türlerini devam ettirir. İnsanoğlu tersini yapar.”
Murat Kuter
***
“Şunu da unutmamalıyız, İnegöl’ün devlet yatırımları anlamında AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in de katkısı yadsınamaz.”
Ersel Peker
***
“Son günlerde yaşlı kıta Avrupa’nın batısından gelen bazı lakırdılar, terör gündeminin merkezinde olduğu Ankara’da tatsız yansımalara yol açıyor. “
Erdal Çatalkaya
***
Kısaca ÇEK, gerçekten çekilmez oldu. Karşılıksız çek doğrayanlara yeniden hapis yolu göründü.
Orhan Çelik
***
Sahada, futbolcuların babası gibi duran 40 yaşındaki Macar kaleci Gabor,  Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu unvanına sahip oldu.
Mustafa Tunçakın
 

FENOMENLER KUTUSU




Euro 2016’da Türkiye- Hırvatistan maçında saçlarını düzelten Ozan Tufan’ın bu hareketi sosyal medyada capslere konu oldu. İşte o capslerden biri. Fatih Terim, yeni bir caps hikâyesinin önünü, Ozan’ın saçlarını keserek kesiyor…

***


BURSA’NIN EN BÜYÜK YAPI KOOPERATİFİ EMİR KOOP YİNE MAHKEMELİK OLUR…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.