Hava Durumu

Rüya gibiydi Karacabey Longozu...

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2016 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 08:30
Geçen hafta sonu Karacabey Longoz Ormanı’ndaydım.
Adını duymuştum da Bursa’nın hemen yanı başında bu kadar gizemli, sıra dışı ve etkileyici bir doğa harikasıyla karşılaşacağımı inanın hiç ummamıştım.
Burası ormanı, havayı, suyu, çiçeği, börtü böceği ve daha ötesi yaban hayatı sevenler için gerçekten doyumsuz ziyafetler sunan bir cennet.
Türkiye’nin 4 longoz ormanından en az bilineni olarak nitelendirilen bu bölgeyi görmek ve solumak için benim gibi gecikmiş bir keşif yapmayıp, acele etmenizi önererek devam edeyim efendim. 
Susurluk Irmağı’nın Karacabey’e bağlı Yeniköy yakınlarında Marmara Denizi ile buluştuğu çok geniş bir alanda oluşan bu su bastı ormanı sahiden de Afrika savanlarını aratmayacak türde bir karaktere sahip.   

 
Bu longozu gezmek için iki seçenek var. 
Ya tel örgülerle korumaya alınmış bölgenin etrafında keyifli bir tur atacaksınız ya da benim gibi ormanın derinliklerine alabildiğine dalacaksınız. 
Ha eğer benim seçimimi tercih edecekseniz size şu uyarıyı yapayım. 
Yanınızda mutlaka bölgeyi çok iyi bilen bir rehber olsun. Çünkü bu rüya âleminde önünüze çıkan yol ayrımları sizi dünyanızdan kopartıp yön algınızı darmadağın edebilir…
 Benim bu birkaç saat süren ‘safari’ tadındaki gezinti sırasında en çok, ormanın el değmemişliği, sükûneti ve diğerlerinden çok farklı olan bitki örtüsü etkiledi. 
Yıllar önce bir gölcüğün tam ortasına devrilmiş koca bir dişbudak ağacının öylece duruşu, onun çürümeye yüz tutan kovuklarında yuva yapan kızıl sırtlı örümcek kuşlarının ötüşüne kulak kabartmaktan daha güzel ne olabilirdi ki.
Bu masalsı ormanda adımınızı attığınız her kıyıda  sizi ayrı tablo karşılıyor.
 Bazen öyle bir an geliyor ki, sanki gökyüzünden sarkıp nilüfer çiçekleriyle bezenmiş bataklıkların üzerine inen sarmaşık dallarına tutunarak başka adacıklara savrulasınız geliyor…
Ben en iyisi mi rüyamdan burada uyanayım. 
Çünkü Karacabey Longoz Ormanı’nı daha fazla anlatmaya da korkuyorum inanın. Şimdilik iyi de ileride burası dilimin varmadığı, her güzelliğin başına gelen tahribata maruz kalmasından korkuyorum çünkü. 
Korkumu bu ormanın en derin çukurlarına gömerken, hepinize huzurlu ve neşeli hafta sonları diliyorum sevgili okurlar…

KİM BU ÇOCUK?

Futbolun kıyısı ve köşesinden azıcık haberi olanlar bu çocuğu hemen tanıyacak. Kendileri şu anda dünya yıldızı Messi ile dünyanın en popüler takımda top koşturuyor.

 

Aynı zamanda milli takımımızın da en önemli oyuncularından olan bu afacanı, Arda’yı tanıdınız değil mi?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


BATI’NIN ‘SOYKIRIM’ İBRESİ YILLARDIR AYNI YERDE TAKILI KALIR! 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.