Hava Durumu

Sağlık olsun da mobil olsun!

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 07:48
Benim gibi Karadenizli bir vatandaş fıtık ameliyatı olacakmış. Hastaya anestezi verip ameliyat masasına yatırmışlar. Fıtık ameliyatının başlaması için üzerindeki eşyalar çıkartılınca ameliyat bölgesine yapıştırılan bir not dikkatleri çekmiş:  
“Fıtığım sağ taraftadır. Hayırlı, başarılı ameliyatlar.”
Belli ki bu hemşerim ya sağlık konusunda ya çok pimpirikli ya da duyduğu yanlış ameliyat hikâyelerinin çok etkisinde kalmış. 
Şükürler olsun bende böyle takıntılar hiç yoktur. Benim sağlık konusundaki en sevimsiz huyum sorunlarımı sürekli ötelemememdir. 
Çevreme şöyle bir baktığımda benim gibi hastane, doktor, tedavi ve kontrol işlemlerinden köşe bucak kaçanların sayısı hiç de az değil. 
Bir de bu durumun tersi tipler vardır. 
Günün 24 saati bedenini bir cerrah edasıyla dinleyip her uzvunda hayali arızalar üretirler.
Bu durumda “her şeyin başı sağlık” felsefesine sonuna kadar inanan biri olarak bu uç kişiliklerden olmamamız gerekiyor diyerek geleyim bugünkü ki sağlık faaliyetime.
Hani yukarıda sorunlarımı erteleme zaafımdan bahsetmiştim ya bakın bu sabah hangi manzarayla karşılaştım. 
Medyamızın önünde bir sağlık kurumunun 2 minibüsü park etmiş. 
Aracın içine arkadaşlarım girip çıkmakta. Bugünlerde hep tedirgin, hep şüpheli modundayız ya ilk önce içime, “ arkadaşların birine bir şey mi oldu?”  kurdu düştü.
Korkum yersizmiş. Meğer bize Bursa’nın çok önemli sağlık kurumlarından biri olan BURTOM Sağlık Grubu’nun tarama ekibi gelmiş. 
Vallahi ben bu mobil sağlık hizmetlerini çok seviyorum. Nasıl sevmeyeyim ki baksanıza sağlık adeta ayağına geliyor. Alanında uzman bir kadro, sağlık teknolojisinin modern gereçleriyle donatılmış araçlar geliyor yanı başına. Üstelik tüm tarama işlemleri çok kısa sürede gerçekleşiyor ve sonuçlar sana yine çok kısa zamanda sunuluyor.  



Haaa, bu arada fotoğrafta bizim AS TV’nin başarılı sunucusu Aylin Tekir var. Ondan sonra ise sıra bende. Teşekkürler BURTOM…

Simülasyon aletiyle kafa bulmak!

Bu  Bursa Trafik Çalıştayı’nda yapılan testlerde mümkün oldu.
Nasıl mı?  
Çalıştayda trafik kazalarında emniyet kemeri takmanın önemi ve alkolün kazalar üzerindeki etkisi simülasyon aletleriyle uygulamalı olarak test edildi. 



Alkol etkisi yapan gözlüğü takan Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe önlerinde sabit duran topu çift görünce yapılan vuruşlar herkese eğlenceli  ve bir o kadar da ders verici anlar yaşattı. 
Hatta yerde 3 adet futbol topu gördüğünü belirten Vali Karaloğlu, “İçmeden sarhoş yaptı bu gözlük bizi” diyerek patlatmış esprisini.
Emniyet kemersiz ve alkollü sürüşlerin böyle esprili finallerle son bulmayacağını bir kez daha hatırlatarak hepinize keyifli sürüşler dilerim sayın okurlar. 

ZAMAN TÜNELİ (6 MAYIS 1933)

Yeşilay Cemiyeti içkiyi teşvik ettiği gerekçesiyle incesaza (alaturka müziğe) karşı mücadele başlattı.


 
Yorum: Zamanın Yeşilay teşkilatı mücadeleye yanlış yerden mi başlamış galiba. Alkolle mücadele için müzik türleri ve mekânlarından başka o kadar çok şey ve yer var ki.  

----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------


AB, TÜRK’LERE VİZESİZ SEYAHAT İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.