Hava Durumu

Şu Japonlar var ya şu Japonlar!

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2016 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 07:31
Zamanın birinde Japon hükümeti evsiz, yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlarına aylık verme kararı alır.
 Uygulama hayata geçer. Ancak bir süre sonra garip bir durum çıkar ortaya.  Japon hükümetinin bu hizmeti harakiri vakalarında artışa sebep olmuştur.  
Yani Japonların yoksulları hiçbir iş ve emek sarf etmeden kendilerine verilen bu aylık onların onurlarını incitmiş ve bu durum harakiri ile son bulan vakalara neden olmuş. 
Bu vahim durum karşısında yetkililer hemen taktik değiştirmiş ve yeni bir uygulamayı devreye sokmuş.
Hükümet bu maaşı almayı hak eden yurttaşlarına bir iş icat etmiş. 
 Bu işin içeriği ise şuymuş;
Devletin bastırdığı, Japonya’yı tanıtan broşür ve el ilanlarının cadde ve sokaklarda dağıtım görevi bu vatandaşlara verilmiş. 



Tabi ki bu uygulamadan sonra maaşını hak ederek alan Japonya yoksulları arasında harakiri vakaları son bulmuş. Ve bu uygulama ile bir taşla ikinci kuş da devletin ülke tanıtımı konusunda başarılı bir PR çalışmasına imza atmasıyla vurulmuş.  Haliyle daha sonraki süreçte harakiri istatistiklerinde ciddi düşüşler tespit edilmiş ve herkesi mutlu eden bir mutlu son yaşanmış.
Şimdi bana “bu hikâyeyi neden köşene aldın?” diyenler için izah edeyim efendim. 
Hani bizim sık sık karşılaştığımız şu maaş sahteciliği vakaları var ya işte bu yüzden ve de fena halde içerleyerek yazdım bu öyküyü. 
Ölen ninesinin yaşlılık maaşını, her aybaşı onun kılığına girip bankadan çekenler… 
Yine toprak olmuş yakınlarını yaşıyor göstererek onların emekli, dul, yetim vs maaşlarını alarak devletini ince, ince soyanları gördükten sonra, bu Japon hikâyesini ben anlatmayayım da kimler anlatsın a dostlar?

Bursa Bilim Şenliği ile hedefe doğru!


Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) ev sahipliğini yaptığı 5. Bursa Bilim Şenliği için geri sayım başladı. Bu kapsamda medyamızı ziyaret eden BKM Yön. Kur. Başk. Rıfat Bakan ve ekibi, şenliğe her geçen yıl artan ilginin heyecanı ile bilgilendirdi bizleri. 
Rıfat Bakan, 5-6-7 Mayıs’ta Merinos Parkı’nda gerçekleşecek olan etkinliğin amaçlarından birinin de halkımızın bilime ilgisini artırmak olduğunu ifade etti. 
Bu hakikaten çok önemli bir hedefti.  Bilim ve teknoloji konularının sokaktaki vatandaşın da muhabbet konuları arasına girmesi elbette değerli bir çabadır. Ben bu minvalde en başta etkinliğin başlığına “şenlik” ibaresinin konulmasını çok isabetli buldum. 
Öyle ya içinde “şenlik” geçen her aktiviteye yurdum insanı her daim sıcak bakmış ve de çekici gelmiştir. 
Şaka bir yana bilim ve teknoloji dünyasında olup bitene ailecek tanık olmamız için bu önemli bir fırsattır. Bu davet hepimize…


ZAMAN TÜNELİ


20 NİSAN 1942

 Kız öğrencilerin ipek çorap, topuklu ayakkabı, kısa etek giymesi ve saçlarını kıvırması yasaklandı.
Yorum: Vay arkadaş şu işe bakar mısın? Kimler geldi, kimler geçti de,  kızlarımızın etek boyunun ne kadar olacağına 73 yıldır karar veremedi! 

***

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.