Hava Durumu

Toprak Ana’nın Kadınlar Günü…

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2016 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2016 08:11
Belediyelerden valiliklere,  sivil toplum örgütlerinden partilere,  şirketlerden alışveriş merkezlerine kadar her yerde kutlandı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. 
Bu çok özel günün dünyanın her yerinde kutlandığı anlarda ben yaşadığım şehirde bir fotoğraf daha çektim. 
Burası Gençosman. Köylülükle kentliliğin arasında kalmış bir annenin,  özünde Toprak Ana’nın fotoğrafı bu. 
Bir anne, bahçesinden topladığı yeşillikleri ve el emeği, göz nuru örgülerini pazarlıyor bir kaldırımın kıyısında. 

 

 Biraz da düşünceliydi sanki.  Gözleri, Yalova Yolu’na doğru akıp giden trafiğe dalmıştı.  Dünya Çalışan Kadınlar Günü’nden haberi var mıydı yok muydu bilmiyorum ama bildiğim bir şey vardı. 
O aslında tezgâhına koyduğu taze soğan, marul, maydanoz demetleri ve el örgüsü çoraplar, eldivenler ve de berelerin başucunda soluklanıyor gibiydi.  Çünkü onun dinlenmeye ayıracak hiç zamanı olmuyor ki.
Yuvasının bitip tükenmek bilmeyen işleri, bağ, bahçe ya da toprakla olan cengi,  hane içindekilerin yemesi içmesi, giymeleri derken be kardeşim, zaman mı kalır dinlenmeye!
Hepimiz farkındayız O,  aslında Bursa ve Anadolu’nun Toprak Ana’sıydı.  O, ona sunulan yaşam biçimini asırlardır kaderdir, yazgıdır diyerek sineye çeken sesiz, suskun ve de her türlü çileyi kanıksamış kadınlarımızın simgesiydi sanki. 
Ve o,  her eziyete, her zorluğa, yokluğa ve yoksulluğa aldırmadan inatla tutunuyordu hayata.  Henüz kentleşmeye kurban gitmemiş bahçesinde büyüttüğü yeşillikleri kendince pazarlamaya durmuştu şu ılık mart gününde…
 Ben bugün senin önünden büyük bir saygı ile geçiyorum anneciğim…  
Dünya Çalışan Kadınlar Günün en çok da senin kutlu olsun Toprak Ana!

Şadi Özdemir’in yol haritası

2 ay önce CHP Bursa İl Başkanı seçilen Şadi Özdemir ve ekibi konuğumuz oldu. Özdemir yine heyecanlı, kararlı ve donanımlı olarak çıktı karşımıza. Başkan CHP İl Başkanlığı’nın Bursa için ürettiği projeler hakkında detaylı bilgiler verirken yeni CHP politikaları hakkında da söylemlerde bulundu.



CHP’nin kendini kitlelere ifade etmesi konusunda çok önemli hamlelerin pek yakında hayat bulacağını da söyleyen Özdemir cuma günü saat 17.00’de AS TV’de Satırbaşı’nın konuğu olacak.  ‘CHP Bursa’da neler yapacak?’diye merak edenleri bu programı izlemeye davet ediyor, Şadi Özdemir ve ekibine başarılar diliyorum.

ZAMAN TÜNELİ (9 MART 1957)

Türk ordusunun ilk kadın doktor subayı Sema Aran teğmen rütbesiyle göreve başladı.



Yorum: Kadınlarımızın savaşta ve barışta yaptığı fedakârlıklardan sonra teğmenlikten fazlasını da hak ettiler aslında. Selaaaamm dur! 

-------------------------------------------------------------------------------------------




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.