Hava Durumu

Anadolu'ya falaka, İstanbul'a ipek yorgan

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2019 09:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2019 09:30

Türk futbolunda kulüplerin borcu 14 milyar TL'yi buldu. Sürdürülemez bu yapıyı belirli bir süreçte düzeltebilmek adına 1 Temmuz 2019'da Kulüp Lisans Talimatı yenilendi. Sezon başlangıcında Süper Lig kulüplerinin finansal yapıları analiz edildi. Kulüplerin futbol branşlarına harcama limitleri belirlendi. 2 Eylül'de kamuoyuna da açıklandı. Giderek azalan oranlarda harcama limit sapma oranları belirlendi.

Yaşamakta olduğumuz sezon için aşım oranı yüzde otuz. Bu oranlar ihlal edildiğinde aşım oranına göre ihtar, kadro sınırlama, transfer yasağı puan silme gibi cezaların uygulanacağı kulüplere bildirildi. 21 Kasım 2019'da TFF Başkanı Nihat Özdemir; "Ocak ayında can yakıcı kararlar almak zorunda kalacağız. Gerekirse transfer yasağı, puan silme veya küme düşürme cezalarını uygula-yacağız." açıklamasını yaptı. "Herkes ayağını yorganına göre uzatsın" dedi.
Fakat daha önce yöneticisi olduğu kulüp de olmak üzere İstanbul'da yorgandan taşan ayaklar çoğunluktaydı. 21 Kasım'da yapılan can yakıcı kararlar açıklamasından 20 gün sonra çark edilerek hesaplama tekniklerde değişikliklere gidildi ve limit sapma oranları yüzde kırka çıkarıldı. Sezon planlamasını TFF'nin talimatları uygulayacağı düşüncesi ile yapan Trabzonspor Kulübü'nün Tahkim Kurulu'na son derecede haklı bir itirazı var. Kararı hep birlikte göreceğiz.
Yaşananların trajikomik tarafı, ceza uygulamalarında yorgandan çıkan ayak Anadolu takımının ise falakaya yatıranların gözlerini kırpmadan puan silme cezalarını verenlerin, ayak İstanbul takımının olduğunda ilave ipek yorgan serip ceza vermemek için kendi çıkardıkları talimatı daha ilk sezonda uygulayamadıkları. Her fırsatta tüm kulüplere eşit mesafede oldukları söyleyen TFF'yi yönetenler finansal kriterlere uymayan İstanbul kulüplerine ceza veremiyorsanız TFF 1'de uyguladığınız puan silmeleri de kaldırın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.