Hava Durumu

Bugün sünnet, yarın Süper Lig

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 07:47

Son yılların en ilginç ilk yarısı sonlandı. Kulüplerde yaşanan finansal kriz sıralamada da belirleyici oldu. Süper Lig'de BİST'e (Borsa İstanbul) kote dört şampiyon takımın borcu 10 milyar TL'ye dayandı. Süper Lig kulüplerinin toplam borcu 14 milyar TL. Yıllık gelirleri ile giderlerini karşılayamayan kulüplerin bu borçları ödemeleri mümkün değil. Uzun süredir tartışılan mevcut borçları uzun vadeye yayıp, banka destekli bir havuz oluşturularak kredilerin yeniden yapılandırılması ve kulüplerin ciddi denetim ve yaptırımlarla mali açıdan toparlanması yeniden gündemde.
Yıllardır popülist yaklaşımlarla kuralsız, denetimsiz harcamaların sonucu deniz çoktan bitti. TFF, Kulüpler Birliği, Bankalar Birliği görüşmelerinden bir sonuç çıkarsa ne ala...
Ara transfer öncesi oyuncu almaktan çok satmak konuşuluyor, son haftalarda 1-2 dakika da olsa 15-16 yaşında oyuncular sahaya sürülüyor, parasızlık 35'lik transfer bombalarından, neredeyse bugün sünnet, yarın Süper Lig noktasına getirdi kulüpleri...
Bu süreçte Bursaspor olarak yapacaklarımız çok önemli. Ülkenin en önemli altyapı organizasyonlarından birine sahip oluşumuz ciddi avantaj. Diğer takımlara göre karşılaştırmalı üstünüz. Altyapının gelişimi, eğiticilerin eğitimi temel önceliklerimiz olmalı.
Mali sorunların temelinde hatalı transferler yatıyor. Buradaki hataları minimize etmenin yollarını kendi gerçeklerimiz doğrultusunda oluşturmalıyız. Comolli gibi konusunda kariyeri tartışılmaz sportif direktörün yarattığı kadronun sondan ikinci oluşu her ülkenin, her ligin, her kulübün kendine özgü özelliklerinin var olduğu gerçeğini çarpıcı biçimde bir kez daha ortaya çıkardı.
Futbolda kontrol edilemeyen parametre çok fazla. Transferde yaşadığımız en önemli sorun Bosman sonrası tamamen futbolcudan yana olan sistemi istismar eden oyuncuların çokluğu. Son derece kısa zaman diliminde karar verilerek alınan oyucularda hata oranı da çok yüksek oranda. Oyuncuların sportif karakterleri, kişilikleri en az saha içi özellikleri kadar önemli, temel yanılgımız da daha çok bu alanda oluyor.
Hataları azaltmanın yolu da kulüp içi sportif organizasyonu kendi gerçeklerimiz ve özelliklerimize uygun yapılandırmaktan geçiyor.
Bursaspor'da aidiyeti yüksek bir yapıyı oluşturmak ve süreklilik ilk koşul...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.