Hava Durumu

İlk on bir + Bekir

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2014 12:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 12:31
Son haftalarda değişmeyen formda, uyumlu, ilk on biri yakalamış, bunlara oyuna girdiğinde iyi işler yapan önemli hamle oyuncusu Bekir Yılmaz’ı da dahil edersek iyi bir 11 + Bekir; 12 futbolcusundan üç yoksun ile sahaya çıkan Yeşil Beyazlı takımda Şenol Güneş, Serdar Aziz yerine Ethem Pülgir, Ozan Tufan’ın yerine de Şamil Çinaz tercihleriyle oyuna başladı.
En büyük özelliği çabukluk olan orta alandan Belluschi ve Josue ile forvet oyuncularına atılan derin toplarda pozisyon yaratan Yeşil Be-yazlı takıma Karabükspor teknik patronu Tolunay Kafkas, takımını önde basarak oyuna başlattı. Musa Çağıran ve Hakan Özmert, Belluschi ve Josue’ye yakın oynayarak pas kanallarını engelledi. Topu kazanan her oyuncu Akpala ve Kumbela’yı defans arkasına sarkıtmayı düşündü. Oyunun ilk yarım saatlik bölümünde bunda da başarılı oldular. Taç atışından gelen topta Şamil’in, Ethem’in ve Harun’un art arda gelen hatalarıyla Viola ile öne geçtiler. Gol sonrası net pozisyonlar buldular. Ancak Bakambu’nun hazırlanışı ve bitirilişi ile jeneriklik golü skora denge getirdi. Gol sonrası oyun üstünlüğünü alan, kenarları daha et-kili kullanan Yeşil Beyazlı takım ilk yarı sonunda Fernandao ile skor üstünlüğünü de yakaladı. 
Skor ve moral üstünlüğü ile başlanan ikinci yarının sonu trajik bitti. Önce penaltıdan rakibin skoru dengelemesi, ardından Şamil’in bu seviyede bir takım oyuncusuna yakışmayacak şekilde gördüğü acemi kartla takımını eksik bırakması uzatmalarda duran toptan Traore ile gelen Karabük’ün galibiyet golü... Ligde ve kupada yoğun maç temposuna girdiğimiz dönemde eksiklerin yerine alternatif bulmada ve oyuna hamlede zorlanıyoruz.  Bakaya Traore’nin oynadığında Holmen’in hiçbir katkısı yok. Şamil bildiğimiz Şamil. Ozan İpek tam hazır değil, istenilen süreyi alamıyor, Şenol Güneş’in elindeki formda, çıtayı yükselten, takımı yukarıya taşıyan on iki oyuncu ile diğer oyuncular arasında fark çok açık. Kadro derinliğinde, alternatif oyuncuların form grafiklerinde ciddi sıkıntıları olan Yeşil Beyazlı takımı dün Karabük’te gördük ki; oyuncu eksiklikleri yaşanan haftalar, istemediğimiz sonuçlara gebe.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.