Hava Durumu

Papatya falı

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2015 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2015 07:06
Çok hareketli enteresan bir transfer dönemi yaşıyoruz. Ocak ayından bu yana 8 aydır transfer borsasının başaktörü olan Bursasporlu oyuncularla ilgili her çıkan habere karşılık ‘oyuncu satmayacağız’ ‘tek oyuncuyu bile kaybetmeyeceğiz’ demeçleri. Adeta papatya falı. Bir gün gidecekler ertesi gün kalacaklar. Sonuçta Serdar Aziz dışında talep gören oyuncuların tamamı gitti. 
Sil baştan ve çok kısa süreye sıkışan yeniden yapılanmada üçüncü resmi maçta gol atamadan ve yenilgiyle bitti. Şu net gözüküyor; eldeki birçok hazırlık kampı görmeyen şu an 10 ülkeden, 11’i yabancı, saha içinde çoğu birbirine yabancı oyuncu topluluğundan takım yaratmak zaman işi. Dün geceden geleceğe umut taşıtanlar Dzsudazsk’ın istekli oyunu ve kalitesi, Stoch’un oyuna girdikten sonra sol kanada getirdiği hareket, Advincula’nın bölgesini iyi kullanması, iyi atletik özellikleri. Yenilen goldeki hata dışında defans bölgesindeki uyum. Eksikler çok.
Cuenca çok güçsüz, fiziki kalitesi yetersiz, ön liberoda Ozan Tufan-Belluschi’den sonra Şamil-Jorquera ikilisi ile çıkışlarda, dikine oyunda, çabukluk ve yaratıcılıkta ciddi eksiklikler var. Ayrıca bu ikili savunmada da zaaf gösteriyor. Bu bölgeye alınacak oyuncunun hazır ve çabuk adapte olması gerekiyor. Transferde alınan Necid ve Sutter’in henüz kullanılmaması, üretkenliği olmayan takımda yakalanan az sayıda pozisyondan sonuç çıkmamasının nedeni. 
Maç boyunca bir türlü tempoyu yükseltemeyen, hücum organizasyonlarında başarılı olamayan Bursaspor’un yakaladığı birkaç pozisyonda özellikle de Sercan ile başarılı olamadı. 
Takım olabilmek ve oyuncu adaptasyonu maç kazanacak mücadeleyi, karakteri en kısa zamanda sağlamak Ertuğrul Sağlam’ın çözeceği zor denklem. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.