Hava Durumu

Tecrübeli mi emekli mi?

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2016 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 07:21
Taraftarın Demokrasi Şehitlerimizi anma organizasyonuna rekor kırarak destek verdiği, son derece anlamlı pankartlar ve mesajlarla duygu dolu anların yaşandığı maç öncesinden sonra start alan sezonun ilk iç saha mücadelesi Yeşil Beyazlı takımın 2016-2017 sezonunda neler yapabileceğini göreceğimiz bir referans karşılaşma niteliği taşıyordu. 
Geçtiğimiz hafta ligin yenisi Adanaspor önünde zor da olsa çıkan 3 puana karşı oynanan futbol tatmin edici değildi. Başakşehir takımı oturmuş, sürekliliği olan, kadro yapısı ve teknik adamıyla sezonu erken açmanın UEFA’da 4 resmi maç oynama fazlalığının avantajıyla top rakipteyken ligde en iyi pozisyon alan takım olma özelliğiyle kompakt ve disiplinli oyun anlayışıyla zor ve önemli bir rakipti. Üzülerek söyleyelim; bu maçtaki görüntü ligin üst bölgesiyle aramızda ciddi mesafe var. Hedeflerde ve söylemlerde ölçülü olmak şart. Bu net mağlubiyetin analizini teknik ekip mutlaka çok iyi yapmalı. Sezon başının balayı havasından gerçeklere dönme zamanı. 
90 dakikanın tamamı rakibin istediği senaryoda gitti. Merterli-Bilalli merkez savunmada dirençsiz ve yumuşak. Hücumda gerekli çabukluktan yoksundu. Temposuz ve ağır oyun neticesi iyi pozisyon alan rakibe karşı kenarlarda geniş alan özellikli oyuncular Sercan-Del Valle ve Joshua John istedikleri boş alanları bulamadılar. Stoperde Ertuğrul-İsmail ikilisinin ürkek oyunu, merkezde öne oynayan ve çabuk oyuncu eksikliği, savunma, orta alan, forvet arası geçişlerde yaşanan sıkıntı ve uzayan takım boyu sonucu pozisyon üretemediğimiz gibi rakibe 2 gol dışında çok fazla pozisyon verdik. Batalla ve Aziz Behich dışında vasatı geçen oyuncu yoktu. Özellikle takıma tecrübeli diye alınan, beklentilerin yüksek olduğu oyuncuların ilk 2 haftadaki görüntüsü bir zamanlar ‘emekli şehri’ diye nitelendirilen Bursa’ya sanki ‘süper emekliliğe’ gelmişler gibi. 
Maç oynanırken, 90 dakika bitmeden oyuncular ve teknik adamın motivasyonunu düşürücü tezahüratlar, kalan süreyi çöpe atmaktan başka bir işe yaramıyor. Yıllardır bu hatayı yapıyoruz. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.