Hava Durumu

Zıt kutuplar

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2014 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 08:03
Süper Lig’de çok gol atma özelliğiyle öne çıkan Bursaspor ile en az gol yeme unvanı taşıyan Başakşehir maçında, bir anlamda zıt kutupların çarpışmasında unvanı koruyan ev sahibi oldu.
Başakşehir takımı temel düşüncede beraberliği garantiye almaya çalıştı. Tempoyu seven, tempodan beslenen Yeşil Beyazlı takıma karşı sürekli tempoyu düşürdü. İyi alan daralttı, çıkışlardaki top kayıplarında ya topu arkasına çabuk geçti ya da taktik faulle Bursaspor hücumlarını durdurdu. Gol şanslarını ise kontraataklarda Edin Visca’nın çabukluğuna, Semih ve Mossoro’yu defans arkasına sarkıtmaya bağlamışlardı. 
Ligde zorluk derecesi yüksek maçlarda skor bulmada zorlanan Yeşil Beyazlı takım, Başakşehir’e üstünlük sağlayamadı. Orta alanda Mahmut, Rotman ve Mossorro’nun baskısı altında kalan Belluschi, Ozan Tufan ve Josue’den çabuk ve derin toplar bu kez çıkmadı. Geçtiğimiz maçta etkin kullanılan kenarlar dün gece iyi çalışmadı. Volkan Şen’li-Şener’li sağ kanadı, Ferhat ve adeta sol savunmacı gibi oynayan Doka ile rakip takım iyi kapattı. Sol kanatta Aziz Eraltay, Bursaspor adına en fazla gayret gösteren oyunculardandı. Önünde oynayan Bakambu bu bölgede bir kez daha etkin değildi. Bakambu ileri uçta ya da çift santrforlu sistemde gösterdiği performansı kenarda gösteremiyor. Bu dün gece bir kez daha görüldü. Bu bölgede giderek üstüne koyan Ozan İpek’in bir an önce 90 dakika çıkarabilecek düzeye gelmesi önemli. Fenerbahçe maçında çok çalışan, ciddi efor sarf eden Fernandao bu kez rakip stoperler Epureanu ve Yalçın arasında çok zorlandı. Maç boyunca iki etkisiz kafa şutuyla oynadı. 
Oyun karakteri olarak zıt kutupların mücadelesinden beraberlik çıktı. Maçın hakkı da buydu. Lig uzun maraton, böyle maçlar da oynayacağız. Umarım, iyi oynayıp da kaybettiğimiz puanları çok aramayız. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.