Hava Durumu

Ahiretin mükafatı cennet

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2015 06:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 06:09
Cennet; iman edip salih amel işleyenlerin ahiret yurdundaki kutlu makamıdır.
Cennet; Rabbinin huzuruna günahkar olarak çıkmaktan korkanların ebedi yurdudur.
Cennet; nefsini kötülüklerden arındıranların mutluluk yeridir.
Cennet; iman eden ve salih amel işleyen kullar için hazırlanan eşi ve benzeri görülmemiş güzellikler ülkesidir.
Bir mümin ALLAH rızası için yaşar. Allah için sever ve ALLAH için buğzeder. Bir müminin gayesi ALLAH’ın hoşnutluğunu kazanmaktır.
ALLAH’ın hoşnutluğunu kazananlara, ahirette mükafat olarak cennet vaat edilmektedir.  Mutlak adalet ve merhamet sahibi olan ALLAH, yaşadığımız bu imtihan dünyasında iman edip, salih amel işleyenleri ve günahlardan kaçınanları cennetiyle ödüllendirecektir.
Cennette her güzellik vardır, hiçbir çirkinlik yoktur. Cennette her iyilik vardır, hiçbir kötülük yoktur. Cennette dert yoktur, musibet ve yaşlılık yoktur. Cennet ebedidir ve asla ölüm de yoktur.
Sizleri biraz cenneti tahayyül etmeye davet ediyorum. Cennette herkes gençtir. Düşünsenize, sahabe efendilerimizle birer genç olarak görüşeceğiz. Annelerimizle, babalarımızla, dedelerimizle, ninelerimizle, sevdiklerimizle, tarihte büyük hizmetlere imza atmış olan ecdadımızla birer genç olarak görüşeceğiz.
Cennette her şey emrin(m)iz altında olacaktır. Dağlar, bağlar, dereler, nehirler kısacası cennette olan her şey emrimizde olacaktır. Arzu ettiğimiz zaman “gel” dememiz yeterli olacaktır ve emrettiğimiz her şey emrimizi yapmakla görevlidir. 
“Cennet herkesi içinde barındırabilecek kadar büyük mü?” gibi bir soru aklımıza gelebilir. Bu tür sorulara Kur’an’dan cevaplar vermemiz mümkündür. Kur’an-ı Kerim’de buyruluyor ki:
“...genişliği göklerle yer arası kadar olan ve Allah’tan korkanlar için hazırlanmış olan cennete koşun.” (Al-i İmran, 133-134)
Cennet ehli kimlerdir?
Bu soruya da Kur’an’dan cevap vermemiz mümkündür. Yüce ALLAH Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki:
“Onlar, Rablerinin rızasına ermek için sabreden, namazı dosdoğru kılan, kendilerine vermiş olduğumuz rızıklardan gizli ve açıktan ALLAH için harcayan ve kötülüğü iyilikle ortadan kaldıranlardır...” (Ra’d-22)
Ayeti kerimede zikredilen “kötülüğü iyilikle ortadan kaldırmak” ifadesine günümüzde o kadar ihtiyacımız var ki...
Bir yazımda bu konuyu kaleme alarak istifadelerinize arzedeceğim inşallah...
Selam ve dua ile...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.