Hava Durumu

Arife günü ve bayram

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2015 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2015 08:15
Bugün Kurban Bayramı arifesi...
Peygamberimiz (s.a.v.), “Allah hiçbir günde arife gününde affettiği kadar kulunu affetmemiştir.” buyurmuştur.  
Bir başka hadisinde de şöyle buyurmuştur:
“Günlerin en faziletlisi Cuma günü olan arife günüdür. Duaların en faziletlisi de arife günü yapılan duadır…”
Zilhicce’nin ilk on gününde özellikle ARİFE gününde yapılan ameller çok kıymetlidir. ARİFE günü teşbih, tahmid, tehlil ve tekbiri çokça okuyalım. Teşbih, SÜBHANALLAH demektir. Tahmid, ELHAMDÜLİLLAH demektir. Tehlil, LA İLAHE İLLALLAH demektir. Tekbir ise ALLAHÜ EKBER demektir.
Arife günü sabah namazından itibaren teşrik tekbirleri başlar ve Kurban Bayramı’nın dördüncü günü ikindi namazına kadar devam eder (ikindi namazı dahildir). Namazın vaciplerinden olduğu için farzlardan hemen sonra teşrik tekbirlerini okumak gerekir.
Teşrik tekbiri:
“Allahu ekber Allahu ekber lâ ilâhe illallâhu vallahû ekber Allahu ekber ve lillâhi’l-hamd.” Bu tekbirin anlamı şöyledir: “Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah’tan başka ilah yoktur. Allah her şeyden yücedir. Hamd Allah’a mahsustur.”

Kurban Bayramı gecesinin önemi

Peygamber Efendimiz (s.a.s) buyuruyor ki:
“Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez, kabul olunur. Bunlar: Recep ayının ilk gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesi (Berat gecesi), Cuma gecesi, Ramazan Bayramı gecesi ve Kurban Bayramı gecesi.”
Duaların makbul olacağı geceler arasında bayram gecelerinin bulunması, bu gecelerin ihyasına bir işarettir. Bu geceleri ibadetle geçirelim. Peygamber Efendimiz (s.a.s) buyuruyor ki:
“Kim sevabını ALLAH’tan umarak ve sırf O’nun rızası için Ramazan ve Kurban Bayramı gecelerini ibadetle ihya ederse, kalplerin öldüğü gün onun kalbi ölmeyecektir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.