Hava Durumu

Ayağının tozuna kurban olayım (s.a.s)

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2015 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2015 08:01
Ey müjdecim, kurtarıcım, efendim Muhammed Mustafa (s.a.s)!
Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de “Biz, Seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” (Enbiya 107) buyurduğu, kainatta yaratılan her şeye rahmetsin SEN.
Hz. Adem (a.s.)’ın af dilediği bir sırada “Ya Rabbi! Beni ahir zaman Peygamberi hürmetine affet” diye dua ettiği kainatın en şereflisi, en sevgilisisin SEN.
İnsanlık cehalet ve delalette iken, kız çocukları diri diri toprağa gömülürken, ilkellik ve putperestlik her yanı sarmışken; cehlin yerine ilmi, zulmün yerine adaleti, nefretin yerine sevgiyi, köleliğin yerine hürriyeti getiren, insanlığın karanlık dünyasına nur yağdıran Ahmed’i Mahmud’u Muhammed’sin (s.a.s) SEN.
“Sayısız selam, sonsuz salat sana Ya Resulallah; anam babam feda olsun sana Ya Resulallah.”
Ey varlık aleminin medar-ı iftiharı!
Senin adının her zerreye, her sayfaya, her yaprağa, her damlaya yazılması en layıktır. Mekke’den on sekiz bin aleme yayıldı ismin ve sevgin. Dünyaya teşrifini bekledi dağlar ve taşlar. Gelişine selam durdu bütün melekler ve kuşlar. Mahlukatın nefesi adedince salat ve selam olsun sana canım Peygamberim.
Bir gün Hz. Ömer’e sormuştunuz: “Ey Ömer, beni ne kadar seviyorsun?” diye. Hz. Ömer de: “Ya Resulallah, seni anamdan, babamdan ve çocuklarımdan daha çok seviyorum” diye cevaplamıştı. Hz. Ömer’e şöyle buyurmuştunuz: “Olmadı ey Ömer. Beni canından da çok sevmedikçe hakiki iman etmiş olamazsın.” Hz. Ömer de hiç tereddüt etmeden: “Canım feda olsun sana Ya Resulallah” demişti.
Kendimi yokladım. Acaba Hz. Ebubekir’in, Hz. Ömer’in Sana besledikleri sevgi ummanından damlacıkları ruhumda yaşıyor ve taşıyor muyum diye? Kendimi imtihan ettim. Hiç eklemeden, hiç de eksiltmeden dedim ki: “Vücudum milyarlarca zerreler haline     bölünse, her zerresi sana feda olsun Ya Resulallah.”
Tevbe suresinde; “Bizim sıkıntıya düşmemizin sana çok ağır geldiği, bize çok düşkün olduğun ve üstümüze titrediğin” zikrediliyor.  Ey şefaatçim, ey bir tebessümüne kurban olduğum Peygamberim! Miraç’ta da “Ne istersen iste, istediğini vereceğim sana Ey Muhammed!” buyuran Yüce Allah’a “ümmetimi isterim” diyerek, bizi ne kadar da çok sevdiğini ispatlayan şefkat Peygamberim! Ne olur “ümmetim” nidana beni de, bizi de dahil eyle! “Ümmetim” diye bizi de çağır! Çağır ki, gönüllerimiz ve yüzlerimiz gülsün.
Ey rahmet peygamberi!
Çorak gönüllerimize rahmetinle, sevginle öylesine yağıyorsun ki; kafesten kurtulan bülbüller gibi sevinçliyiz. Kalbimizin katılığı, sevginle yumuşuyor. Ateş içinde yanan hayatımız, rahmet ve şefkatinle adeta Hz. İbrahim (a.s.)’in gülistanına dönüşüyor. 

Ey biricik Peygamberim! 

Görmeden sevdin bizi... Senin döneminde yaşamadığımız halde, senin çektiğin çileleri azıcık da olsa paylaşamadığımız halde bizlere “kardeşlerim” dedin… Senin kardeşlerin olmaya layık mıyız ki biz?… Sevgi ummanında bir damla bile yer bulabilmek, bizim için sonsuz nimettir Ya Resulallah (s.a.s).
Kıskanırdık hep Hz. Ebubekir’i, Hz. Ömer’i, binlerce sahabeyi… Seninle kardeşler diye, keşke biz de Resulullah’a kardeş olsaydık diye… Sen bize “kardeşlerim” dediğin için sevinçten adeta uçuyoruz… Biz de Seni görmeden sana iman ettik Ya Resulallah (s.a.v)...Rabbimizden bize ne getirdiysen kabul ettik “amenna” dedik. “Duyduk itaat ettik” dedik.
Dünyanın doğusunda ve batısında, güneyinde ve kuzeyinde Senin gül kokundan mahrum insanlara her daim dua ediyorum. Ki onlarda Senin gül kokunla tanışsınlar ve hayat bulsunlar! Senin gül kokunu damarlarımın en derinliklerinde hissediyorum. Senin ikliminde yaşıyor ve Senin aşkınla yanıyorum. Senin miskü amber kokunun yanında, fani kokuları hissetmiyorum bile Ya Resulallah!
Seni çok seviyorum Ya Resulallah (s.a.s)!
Mevlana’nın dediğini ben de diyorum:
“Ayağının tozuna kurban olayım” 

Gerginlik o üniversiteyi tatil etti

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında dün gerginlik çıktı. Çevik kuvvet ekipleri okul kampusune girerek grupları okuldan çıkardı. Gerginlik üzerine çevik kuvvet ekipleri kampus içine girerek gruplar arasında barikat kurdu. Gruplar çevik kuvvet ekipleri tarafından ayrı ayrı okuldan çıkarılarak uzaklaştırıldı. Gerginlik nedeniyle okulda polis ekipleri tarafından boşaltıldı ve eğitime bugün için ara verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.