Hava Durumu

Bir dosttan bahsedeceğim

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2015 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 08:06
Bu öyle bir dost ki; Bazen annemiz, bazen babamızdır! Bazen kardeşimiz, bazen eşimizdir! Bazen sırdaşımız, bazen yoldaşımızdır!
Annemiz gibidir, almadan verir! Babamız gibidir, varlığıyla güç buluruz!
Bu öyle bir dost ki;
Hiç üzmeyen, hep mutlu eden bir dosttur. İncitmeyen ve incinmeyen bir dosttur. Bir ihtiyaç için kapısını çaldığınız zaman, istediğinizi bulduğunuz ve istediğiniz kadar aldığınız bir dosttur.
Bu öyle bir dost ki;
Yıllarca ihmal etsen de, zorda kaldığın zaman yardımına koşan bir dosttur. Sevdiklerinize karşı büyük bir güvence, düşmanlarınıza ve nefsinize karşı etkili bir savunucu olan bir dosttur.
Bu öyle bir dost ki;
Bilmediklerinizin cevabını aldığınız, iyiyi ve kötüyü öğrendiğiniz bilge bir dosttur. Ziyaretinizden hiçbir zaman bıkmayan, bilakis çok memnun olan bir dosttur. Sizi asla azgınlığa ve sapkınlığa götürmeyen, gerçeklere ve aydınlığa götüren bir dosttur.
Bu öyle bir dost ki;
Bizlere fikrî ve ruhî sağlam bir karakter kazandıran, sağlıklı bir duygu ve düşünce ile olayların sentez ve analizini yapmamızı öğreten bir dosttur.
Kim mi bu dost? Sizin de tahmin ettiğiniz gibi bu dost, “kitap”tır.

Kütüphanelerimiz

İçerisinde bulunduğumuz hafta “Kütüphanecilik Haftası” dır.    
Kütüphane; isteyenlerin bilgi sahibi olması için kitapların toplandığı ve korunup saklandığı yerdir. Kütüphane; ilim ve irfan yuvasıdır.
Bir insan için temel gıda maddesi olan ekmek ne kadar değerliyse, kitaplar da öyle değerlidir. Kendisini bilim ile besleyen her insanın elinin altında mutlaka bir kitap vardır. Kültürlü ve medeni her insanın en samimi dostu, kitaptır.
Bir insanın bazen ekonomik bazen de fiziki şartlardan dolayı, en iyi dostu olan kitabı bulması her zaman mümkün olamayabilir. Böyle durumlarda insanın imdadına kütüphaneler yetişir.
İslam dini ilme büyük önem vermiştir. Dinimizde kitap ve kütüphanelerin değeri büyüktür. Şanlı ecdadımız kütüphanelere büyük önem vermiş, her cami ve külliyenin yanına kütüphane yapmışlardır. 
Şu bir gerçek ki; kitapsız yaşamak, kör, sağır, dilsiz yaşamak gibidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.