Hava Durumu

Bir eş olarak Hz. Peygamber (s.a.s)

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2015 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2015 07:16
Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in hayatında insanların aile mutluluğuna ışık tutacak pek çok örnekler bulunmaktadır. Peygamberimiz (s.a.s)’in aile yaşamında gösterdiği incelik ve anlayış, örnek alacağımız birçok ibretler ve derslerle doludur.
Her konuda olduğu gibi eş konusunda da örneğimiz ve önderimiz Peygamber Efendimiz (s.a.s)’dir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) kendi işini bizzat yapmaya çalışmış, elbiselerini temizlemiş, yırtığını yamamış, söküğünü dikmiş, evini süpürmüş, koyunlarını sağmış, devesinin yemini vermiş, çarşıdan aldıklarını bizzat taşıyarak kimseye yük olmamıştır. 
Eşlerin birbirlerini hoş tutmak için yaptıkları helal ve mübah şeylerin “nafile ibadet” olduğunu haber veren Peygamberimiz (s.a.s) bir hadisinde de şöyle buyuruyor:
“Sizin en hayırlınız, eşlerine karşı en iyi davrananlarınızdır.”
Bugünkü yazımda O (s.a.s)’nun örnek ve güzel hayatından sizlere küçük bir demet sunmaya çalışacağım.
Peygamber Efendimiz (s.a.s) evine girdiğinde “selam” verirdi. Eşlerinin hal hatırlarını sorar ve herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını öğrenirdi. Onları dinler, gönüllerini alır ve ihtiyaçlarını temin ederdi. O (sa.s) evdeki vaktinin bir kısmını Allah’a, bir kısmını ailesine, bir kısmını da kendisine ayırırdı.
Eşlerin birbirleriyle şakalaşmasının kalbe sevinç ve ferahlık verdiğini buyuran Peygamber Efendimiz (s.a.s), eşleriyle şakalaşırdı.
Bir gün Hz. Aişe annemiz bulamaç pişirmişti. Eşlerinden Hz. Sevde bulamacı yemiyor, Hz. Aişe ise yemesi için ısrar ediyordu. Peygamberimiz (s.a.s) onları izliyordu. Hz. Aişe annemiz, Hz. Sevde annemize:
“Yemezsen yüzüne sürerim” dedi.
Hz. Sevde annemiz yemek istemeyince, Hz. Aişe annemiz bulamacı Hz. Sevde annemizin yüzüne sürdü. Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.s) gülerek Hz. Sevde annemize:
“Ne duruyorsun sen de onun yüzüne sür” buyurdu. Hz. Sevde annemizde Hz. Aişe annemizin yüzüne sürdü. Peygamberimiz (s.a.s) onların halini gülerek izledi.
Selam ve dua ile...
    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.