Hava Durumu

Bursa’ya ödül getirmenin onuru

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2014 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2014 08:16
1-7 Ekim tarihleri arası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”dır. Her yıl bu ta-rihler arası kutlanan hafta, bu sene Hac ve Kurban Bayramı münasebetiyle 13-19 Ekim tarihleri arası kutlanıyor. Haftanın bu yılki teması Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Cami ve Gençlik” olarak belirlendi.
“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl çeşitli yarışmalar düzenleniyor. Bunlardan birisi de “Hutbe ve Şiir” yarışmasıdır. Geçmiş yıllarda hem hutbe hem de şiir yarışmalarında Bursa bi-rincilikleri ve 2011 yılında da “Türkiye Mansiyon Ödülü”nün sahibi olmuştum.
Bu sefer de yine gönlümüzün ilhamına teveccüh eyledik, o da hislerini hizmetimize amade kıldı ve sağanak misali yağdırdı nurdan parlak olan mana damlalarını satırlara…Netice itibariyle; “İBADET” konulu şiirim 2014 yılı “TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ”ne layık görüldü.
Diyanet TV ‘den canlı olarak yayınlanan “Ödül Töreni” 13 Ekim 2014 Pazartesi günü Ankara’da yapıldı. Ankara Kocatepe Camii Fuar Salonu’nda gerçekleşen tören, en tesirli ifadelerin kapı kilidi olan “BİSMİLLAH” kelamı ile açıldı. Sonra o kapıdan huzur ve sürur saçıldı, fazilet ve bereket yayıldı devasa mekana…
Programın sunucusu Serdar Tuncer sahneye, salona, konulara ve mikrofona hakim idi. Programın açılışında “Kur’an-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi” Ali Tel hocaefendinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile adeta kendimizden geçtik. Ruhumuz arındı, hücrelerimize kadar takvaya büründük. Maddi alemden mana alemine su misali aktık. Melekler imrendi ihlasın ve şükrün hudutlarını aşan kulluk şuurumuza…
Okunan ilahi ve kasideler, yapılan konuşmalar sonrası sıra ödül törenine geldi. Yarışmalarda Türkiye 1. si, 2.si ve 3. sü olanlar sahneye davet edildi. Bursa ismi iki ödül için zikredildi. Kur’an-ı Kerim okuma Türkiye üçüncüsü olan Bursa İlahiyat Camii İmamı Beytullah Özdemir kardeşimiz de Bursamız’a ödül kazandırdı. Kendisini yürekten tebrik ediyorum.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamın elinden almış olduğumuz ödülleri Bursa’ya getirmek bizlere de nasip oldu. Bu güzelliği ve özelliği bizlere nasip eden yüce Mevla’ya binlerce şükür…Elhamdülillah…
Bağrında çok sayıda evliya, ulema, şüheda barındıran Bursamız’a hayırlı olsun. Ömrüm vefa ettikçe bu asil ve mübarek şehir için elimden geleni yapmaya ve layık olmaya çalışacağım.



Geç gelme, genç gel

Çok sayıda genç ve kadın katılımcının hazır bulunduğu programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir konuşma yaptı. Konuşmasına BESMELE ile başlayan Görmez: “GEÇ GELME, GENÇ GEL” di-yerek gençleri camilere davet etti.
Sn Görmez’in sınıf öğretmenlerinden istirhamı çok anlamlı idi. Şöyle seslendi: 
“Senenin bir gününde bile olsa mutlaka ilk ve orta okul öğrencilerini, camilerin manevi iklimi ile buluşturalım. Kıblesi olan bir medeniyetin çocukları olduklarını bilsinler. Bunu çok önemsiyorum.”
Din görevlileri ve gönüllülerine de şu mesajı verdi: 
“Camideki görevlilerimiz gençlerin gönül dünyalarına hitap edecek yeni bir dil kullanmalılar. Soruların ve sorgulamaların yaşandığı bir çağ olan gençlik döneminde, gençlerin sorularına ve sorgulamalarına cevap verecek bir dil kullanmalarını arzu ediyorum.”



İBADET 

Çiçek, çimen eyler soğuk taşları, 
Ömür ikliminin yazı İBADET,
Secdeye eğdirir cümle başları, 
Kulluğun en yüksek dozu İBADET.

Sevapta götürür daim ileri, 
Günahtan insanı çekiyor geri, 
Hiçbir dünyalıkla dolmuyor yeri, 
Ciğerin ateşi, közü İBADET.

Kul onunla her gün miraca çıkar, 
O kutsal noktadan âleme bakar, 
Dilden ifadeler sel gibi akar, 
Söyletir en âlâ sözü İBADET.

İslam’ın direği, ilmin yapısı, 
Kur’an’a açılır cümle kapısı, 
Onunla verilir kulluk tapusu, 
Müslüman’ın iki gözü İBADET.

Nuruyla temizler paslı kalpleri, 
Köleye döndürür nice alpleri,
Sırrıyla kuşatır gökleri, yeri, 
Evrenin bayırı, düzü İBADET.

İlahi rızaya olursun vâsıl,
Hakiki mertebe orası asıl,
Uhrevi alemde bir ulu fasıl,
Kulun ihlasının özü İBADET.

Dumansız tüttürür, korsuz yandırır, 
Mananın sırrına tam inandırır, 
Sınırlar geçirip vasıflandırır, 
Meleğe döndürür bizi İBADET.

    (Ödül alan şiirim)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.