Hava Durumu

Bursalı Şücalar

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 08:29
Bursa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “BAŞKAN GENÇLERLE BULUŞUYOR” adlı program geçtiğimiz cumartesi günü Merinos AKKM’de gerçekleşmişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamın şeref konuğu olduğu muhteşem gecede yaşananların bir bölümünü pazartesi günü kaleme almıştım. Bugün de önemli bulduğum bir iki konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Program sunucusu Ali Haydar YILDIRIM’ın sakin ve halim tavırları, mekan ve mikrofon hakimiyetiyle başlayan gecede en önemsediğim konulardan biri de “HAFIZLIK EĞİTİMİ” idi.
Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ hocamızın çok önemsediği ve desteklediği “hafızlık eğitimi” hususunda Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. M. Emin AY hocamın şu sözleri çok etkileyiciydi:
“Kur’an-ı Kerim’in ahkâmı ve ahlakıyla hayatlarına yön veren gençler olarak yetişmeleri için hafız adaylarımıza ilgimizi hiç kesmeyeceğiz.”
30 hafız adayı evladımızın, Kur’an ahkâmının ince eleğinden elenip, Kur’an ahlakının derin teknesinde yoğrularak, çağımız toplumunun ruhu ve gönlü aç fertlerine nimet olmaları için RABBİM’e dua ettim. Yürüyen ve yaşayan Kur’an-ı Kerimler olarak insanlığa ikram edilmeleri için kalbimden dilime çok güzel ifadeler döküldü.
Ecdat yadigârı sporlarımızdan olan “okçuluk” gösterisi salondakilerden büyük alkış aldı. Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. M. Emin AY, Erguvan Gençlik Derneği ile Geleneksel Okçuluk Derneği’nin birlikte çalışmalar yapacağını ifade etti. İl Müftümüzün “BURSALI YENİ ŞÜCÂLAR BEKLİYORUZ” sözleri gençler için çok önemli bir mesajdı. (Tarihimizde Bursalı Şücâ olarak ün salan ve Tophane yokuşunda medfun bulunan OKÇU BABA, okunu 850 metre uzağa atan bir şampiyon okçu ve Bursa evliyasıdır.)
Ben de acizane diyorum ki; okçuluk sadece bir spor değildir. Aynı zamanda bir terbiye ve tefekkür çalışmasıdır. Bursa mutlaka yeni ŞÜCÂLAR yetiştirmeli. Yetişecek olan YENİ ŞÜCÂLAR, karanlıklar üzerine yayları gerip, okları atmalılar. Hem de öyle atmalılar ki, hedefi tam 12 den vurup her ok deliğinden her kulun gönül hanesine ilahi ışıltılar süzülmeli.

Din Eğitimi Külliyesi

Söz konusu gecede bir protokol imzalandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında imzalan protokole göre, Nilüfer ilçemizde geçen sene temeli atılan “DİN EĞİTİMİ KÜLLİYESİ”nin spor kompleksinin yapımını Büyükşehir Belediyesi üstlendi.
Protokol imzaları atıldığında salonda en mutlu olan kişinin Nilüfer Müftüsü Durmuş AYVAZ hocam olduğunu düşündüm ve kendisine yaşadığı heyecanı ve hissiyatı sordum. Sayın ilçe müftüm duygularını şöyle paylaştı:
“Türkiye’nin ilk Din Eğitimi Külliyesi olmasından dolayı çok mutlu oldum. Asıl mutluluğum bu külliyenin Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ hocamız tarafından kabullenilmesi ve sahiplenilmesi oldu. Başkanımızın Bursa’ya teşrifleri ve bu protokolü imzalaması, külliyenin sahipsiz kalmayacağının ispatıdır. 
Çok yakında külliyemizin projelerinden biri olan İmam Hatip Lisesi’nin temelini atacağız. Bugüne kadar yardımlarını bizlerden esirgemeyen halkımızın yanımızda yer alacaklarından hiç şüphem yoktur. Bursa’ya ait olan bu külliyeye, Bursa halkının sahip çıkacağından çok eminim.
Bu külliyenin yapılması için desteklerini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’na, Bursa Valiliği’ne, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Bursa İl Müftülüğü’ne, özellikle de Bursa halkına teşekkürü bir borç biliyorum.”
Ben de BURSA HALKINA sesleniyorum:
“ALLAH’A BORÇ VERMEK İSTER MİSİNİZ?”
Soru çok dikkatinizi çekti değil mi? Öyleyse şu ayeti kerimeye kulak verelim:
“Eğer siz Allah’a (rızası uğrunda) güzel bir borç verirseniz, Allah onu size kat kat fazlasıyla öder ve sizi bağışlar. Allah şükrün karşılığını verendir, ceza vermekte acele etmeyendir.”(Teğabun 17)
KUR’AN’ın ışığını Bursa’dan dünyaya yayacak şahsiyetlerin yetişeceği bu külliyeye sahip çıkalım.

İl Müftümden plaket almak

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. M. Emin Ay hocam bir plaket ile şahsımı onore ettiler. Nice başarı dileklerinde bulundular. 
Mana ve dava insanı olmanın şuuru, süruru, onuru ve huzuruyla dolup taştı gönül pınarlarım.
Sayın İl Müftüm!
Teşkilatıma ve Bursa’ya layık olmaya çalışacağım. Bütün dünyevi makam ve yetkilerden daha ihtişamlı hazlar yaşatan güzide mesleğimin hizmetinde en yüce amele olmaya her daim hazırım!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.