Hava Durumu

Diyanet İşleri Başkanımız Bursa’da gençlerle buluştu

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2014 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 08:19
Bursa tarihi günlerinden birini yaşadı. Bursa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “BAŞKAN GENÇLERLE KONUŞUYOR” adlı program ile Bursa’da büyük bir heyecan ve coşku yaşandı. Cumartesi günü saat 20.00’de Merinos AKKM’de gerçekleşen programın şeref konuğu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocam idi. “İğne atsan yere düşmez” sözünün hayat bulduğu gecelerden biriydi. 
Programda okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahiler, karanlıkları aydınlatan güneş misali ışık saçtı ruhlarımıza. Diyanet İşleri Başkanımız ve il müftümüzün konuşmalarıyla huşu sağanağına tutuldu yüreklerimiz. Kur’an’ın derin manasından manevi misk kokuları yayıldı üzerimize. Ruhlarımız arındı, gönüllerimiz adeta pür nur oldu. 

Erguvan Gençlik Derneği

Akıcı konuşması, şahsına münhasır edebi üslubu ve derin manalı konuşmasıyla gönüllere hitap eden İl Müftümüz Mehmet Emin Ay, nail olduğu dünyevi makamın hakkını en ziyade seviyede verdiği konuşmasında “Erguvan Gençliği Derneği”ni kurmaktaki amaçlarını şöyle ifade etti:
“Derneğimiz Bursa’da sayısı 40’a ulaşan ve özenle seçilmiş camilerimizde din görevlilerimizin önderliğinde mahallenin gençleriyle ilgilenen bir dernektir. 
Arzumuz ve emelimiz dizi filmlerle, reklamlarla, sosyal medya ve iletişim araçlarıyla etrafları olumsuz anlamda kuşatılan gençlerimize el uzatmaktır. Gençlerimizi İslam’ın güzelliğiyle tanıştırmak ve buluşturmaktır. Telefonların, bilgisayarların mahkumu, sigara, alkol ve madde bağımlısı gençleri karanlıklardan kurtaracak kervanın adıdır.”
İl müftümüzün mana yüklü konuşmasında en etkilendiğim sözlerden biri de şu idi: “BİZLER SEFERLE SORUMLUYUZ. ZAFER İSE RABBİMİZİN TAKDİRİDİR.”

Mümin aklını kiraya vermez  

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof.Dr.Mehmet Görmez , yaptığı anlamlı konuşmasıyla salondaki dinleyicileri adeta mest etti. 
Mümtaz karakteriyle mana çizgisinin sınır boylarında dolaşan çok muhterem ve kıymetli bir şahsiyet olan Diyanet İşleri Başkanımız, salonu tıklım tıklım dolduran mü’min ve mü’minata ve özellikle de gençlere hitap ederken peygamber lisanını kullandılar. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in adil, aziz ve asil hayatından örneklerle konuşmasını pekiştirdiler. Gecemiz Asr-ı Saadet’in kutlu atmosferinden adeta günümüze yansıması gibiydi.
Sayın başkanımızın her ifadesi rasih, seçkin, dopdolu ve etkindi. Diyanet İşleri Başkanımızın mükemmel bir ziyafete mekanlık eden gönül sofrasında, yüreklerimizi ve ruhlarımızı besleyerek ziyadesiyle doyduk. Manevi açlığımızı giderdik.
Özellikle gençlerin tertemiz yürekleri, inanç noktasında destanlar yazmaya hazır hale ve kıvama geldi. Gençlerin geleceğimiz olduğunu, peygamberimizin gençleri çok önemsediğini ve günümüz gençliğinin içine düştüğü korkunç yalnızlığı, sanal alem bağımlılığını ve dine yabancı kalarak ömür tükettiklerini sözlerine ekledi. Tüm bu olumsuzlukların önünün alınması ve gençleri kazanmanın önemine vurgu yapan başkanımız, hakikat alemine gölge düşüren sanal alemin yerine, sanal alemi hakikat dünyasına dönüştürmeyi gençlere tavsiye etti.  Gençleri camilere yöneltmek, ömürlerini hayırlı ve kazançlı hale getirmek için gençlere şöyle seslendi: “GEÇ KALMA,GENÇ GEL”   
Gençlere seslenerek ;
“Mümin aklını kiraya vermez, iradesine ve zihnine ipotek koydurmaz” ifadesiyle gençlerin sanal alemde kendilerine dikte edilen yalan yanlış şeylere kapılmamalarını ve kendi akıllarını, iradelerini ve haklarını kullanmaları gerektiğini ifade ederek peygamberimizin hayatından çok anlamlı örnekler verdi. Özellikle sahabeden Zamzam b. Amr örneği çok etkileyiciydi. 
ÖMÜR ve HAYAT hakkında derin ve anlamlı açıklamalar yaparak, insanın yeryüzünü imar etmek için yüce ALLAH tarafından dünyaya gönderildiğini ifade etti. Tüketen değil değer üreten bir gençlik arzuladığını söyledi. Gençlik ve cami arasındaki ilişkiyi maddeler halinde sıralayan başkanımız dua ve güzel temennilerle konuşmasını tamamladı.
Erguvan Gençlik Derneği’ne bağlı gençler, kendi mahalle ve semtlerindeki camileri temsilen sahne aldılar ve her biri bir hadis okuyarak gönüllere ve gözlere hitap ettiler. Katılımcılardan büyük alkış aldılar. 
Program Türkiye 3.lüğü ödülü aldığım “İBADET” konulu ve başlıklı şiirimi okumam sonrasında Bursa İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu’nun minik bir konseriyle sona erdi.  
Manevi lezzetlerin yaşandığı bu anlamlı ve önemli, özel ve güzel geceyi tertipleyen Bursa İl Müftülüğü’ne özellikle İl  Müftümüz Sayın Prof.Dr. Mehmet Emin AY’a  ve emeği geçen herkese en kalbi şükranlarımı ve hürmetlerimi arz ediyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.