Hava Durumu

Eğitim ve öğretim dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2015 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2015 07:30
Bugün başlayan 2015-2016 eğitim ve öğretim dönemi öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize, velilerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.
Fert ve toplumların en büyük düşmanı cehalettir. Okumayı seven, düşüncesi temiz, bilgi ve kültür seviyesi yüksek olan nesiller bir milletin geleceği için en büyük ümit kaynağıdır. Bilgili olmak her zaman ve her yerde övülmüş, bilgisizlik ve cehalet ise yerilmiştir. Kur’an-ı Kerim’de Allahu Teala, ilmin, alimin ve okumanın önemini şu şekilde zikretmiştir: 
“De ki; hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (Zümer 9), 
Bir başka ayeti kerimede de şöyle buyruluyor: “Allah, içinizden iman etmiş olanlarla bilhassa kendilerine ilim verilmiş bulunanların derecelerini artırır…” (Mücadele 11)
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de ilme verilen değeri şu şekilde açıklamıştır: “İlim öğrenmek, erkek ve kadın her Müslüman üzerine farzdır.”

İlim tahsil etmek

İslam dini, ilim tahsil etmeye büyük ehemmiyet vermiştir. Kur’an-ı Kerim’in ilk nazil olan ayeti “Yaratan Rabbinin adıyla oku!” (Alak 1) olmuştur. Pek çok surede ilimden bahsolunmuştur. Peygamber Efendimiz ilim öğrenme ve öğretmeyi teşvik etmişlerdir. Müslüman, ilim tahsil etmeyi her zaman kendisine şiar edinmelidir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.): “İlim, mü’minin kaybolmuş malıdır. Onu nerede bulursa, oradan alsın.” buyurmuş, ilim için bir sınır tanımlamamıştır. Faydasına ve lüzumuna inanılan ilmi, nerede bulursak oradan almamız, kimde görürsek ondan öğrenmemiz gerektiğini vurgulamıştır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.