Hava Durumu

En hayırlı olmak

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2015 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 06:50
Kur’an; İlahi beyan…Arş’tan arza inen eşsiz çağrı…
Kur’an-ı Kerim, Allah’ın kelamıdır. Kur’an-ı Kerim evrenseldir. Kur’an-ı Kerim’in muhatabı insandır. Kadın erkek bütün insanlığa gönderilmiştir. Kıyamete kadar insanlığa yol gösterecek yegâne ilahî kitaptır. 
Yüce Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’i okumak bir ibadettir. Kur’an-ı Kerim okumak zikirlerin en faziletlisi, mükafatların en üstünüdür. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) buyuruyor ki: “Ümmetimin ibadetinin en faziletlisi, Kur’an okumaktır.”
Bir başka hadisi şerifte de Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmaktadır:
“Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” 
Kur’an-ı Kerim’i gereği gibi okumak, anlamak ve hayata geçirmek için, Müslümanlar büyük çaba göstermişlerdir. Bu çabaların neticesinde, Kur’an’ı okumaya yönelik olarak kıraat ilimleri gelişmiştir. 
Kur’an-ı Kerim okumanın kendine has usul ve adabı vardır. Kur’an-ı Kerim, huşû içerisinde tane tane, harflerin ve kelimelerin hakkını vererek, tecvid kurallarına uygun olarak okunur. Kur’an-ı Kerim’in böyle okunması, bizzat Kur’an-ı Kerim’in emridir. Bu gerçeği Yüce Allah şöyle beyan buyurmaktadır: “Kur’an’ı ağır ağır, tane tane oku.” (Müzzemmil-4)
Allah Resulü (s.a.s): “Kur’an’ı Allah’tan indiği gibi dinlemek isteyenler, Abdulah ibn Mesud’dan dinlesinler…” buyurmuştur. Bizler bu hadisi şeriften anlıyoruz ki; Kur’an’ı doğru ve güzel okuyandan dinlemek gerekiyor. Çünkü böylesi bir dinleme, insanı hakikaten doyuruyor.

Kur’an-ı Kerim ziyafeti

BURSA OLTULULAR DERNEĞİ kentimizde örnek bir programa imza atıyor. Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okuma dünya ve Türkiye birincileri şehrimize teşrif ediyorlar. 
Erzurum’un en büyük ilçesi OLTU’dur. Bursa’da yaşayan OLTULU kardeşlerimiz, ÇANAKKALE ZAFERİ’nin 100. yılı ve OLTU’nun kurtuluşunun 97. yılı münasebetiyle yaklaşık iki aydır şehitlerimizin ruhlarına ithafen HATM-İ ŞERİF ve YASİN-İ ŞERİF okuyorlar ve okutuyorlar. Söz konusu programda okunanların duası da yapılacaktır.
28 Mart 2015 Cumartesi günü (yarın) saat 19.00’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan “KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ”ne bütün halkımız davetlidir.
Yarın BURSA’da adeta BAYRAM yapacağız. “Kur’an Bülbülleri ile Kur’an Aşıkları”nın buluşacakları bu muazzam programa şu isimler okuyucu olarak teşrif edeceklerdir:
Ali TEL (2010 DÜNYA BİRİNCİSİ)
MUSTAFA KIZILCAOĞLU (2004 DÜNYA BİRİNCİSİ)
SALİH AKYÜZ (2007 TÜRKİYE BİRİNCİSİ)
M. Lütfi TAŞCI (BURSA TUNA CAMİİ İMAMI)
Bu ziyafeti kaçırmayınız.. Kur’an ikliminde birlikte beslenelim. Hepsi birbirinden kıymetli dünya ve Türkiye birincisi “KÂRİ”lerin kıraatlerini dinleme şerefine erelim.
Gönüllerimizi Kur’an ile dolduralım ve Kur’an’a doyuralım. Hep birlikte “Kevser” yudumlar gibi olalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.