Hava Durumu

Hasta ziyareti

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2015 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 08:28
İnsanoğlu ilgi ve sevgiye muhtaç bir varlıktır. İnsanın ilgi ve sevgiye en çok muhtaç olduğu dönemler vardır. Bunlardan biri de “hasta” olduğu anlardır. Her insan hastalanabilir. Hastalık bir imtihandır. Hastalık bizlere sağlığın ne kadar büyük ve kıymetli bir nimet olduğunu öğretir.
Hastalık, dert, ölüm hepsi bizler içindir. Dinimiz hasta olduğumuzda mutlaka tedavi olmamızı emreder. Hastalığı da şifayı da veren ancak Allah’tır. Sevgili Peygamberimiz: “Allah, şifası olmayan hiçbir hastalık yaratmamıştır” buyurmuştur.
Kur’an-ı Kerim bizlere “hayır ve iyilikte yarışın” (Maide-48) diye emreder. Yüce dinimiz İslam, dünya ve ahiret mutluluğumuz için bizlere emir ve tavsiyelerde bulunur. Bunlardan biri de “hasta ziyareti”dir.
Hasta ziyareti hem İslami hem de insani görevlerimizdendir. Akraba, komşu ve arkadaşlarımız hastalandığında mutlaka ziyaretlerinde bulunmalıyız. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s): “Hastayı ziyaret edin, açları doyurun, esiri kurtarın.” buyurmuştur.
Ziyaretimiz esnasında hastanın ellerini avuçlarımızın içine almak, yanında kısa bir süre oturmak, gözleriyle gözlerimizi buluşturmak, hal ve hatırını sormak, bir hasta için dünyadaki en pahalı hediyeden daha anlamlı ve kıymetlidir.
Sevgili Peygamberimiz hasta ziyareti yapmanın fazileti ve ziyaret esnasında yapmamız gerekenler hakkında şöyle buyurmuştur: “Allah için bir hastayı ziyaret eden kişi, cennetteki yerini hazırlamıştır.” “Sizden biriniz hasta ziyaretine gittiğinde elini onun eli veya alnı üzerine koysun ve ‘nasılsın’ diye hatırını sorsun”
Ziyaretinde bulunduğumuz hastada ölüm belirtileri görünüyorsa, ona şahadet kelimesini hatırlatmalı ve yanında “Kelime-i Şahadet” getirmeliyiz. Bu konu hakkında Rahmet Peygamberimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur: “Ölmek üzere olanlara şahadet kelimesini hatırlatınız” 
Hasta ziyaretlerini mutlaka gerçekleştirelim. Evlerinde, hastanelerde yatan hastalarımızı yalnız ve sahipsiz bırakmayalım. Bir sıcak bakışımızın onlar için ümit, güven ve şifa olduğunu unutmayalım.
Ramazan ayında hasta ziyaretinde sıkça bulunalım. Hem Allah’ı hem de kulları memnun edelim.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.