Hava Durumu

Hizmet yarışında ölümsüzleşmek!

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2015 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 07:14
İnsan izzet, şeref ve haysiyet sahibidir. İnsana zillet ve sefalet yakışmaz. Kâinattaki varlıkların sultanı insandır. Sultanlık tacını başına giyen insan, başıboş yaratılmayan sorumlu bir varlıktır. 
Kur’an-ı Kerim’de “hayır ve iyilikte yarışınız” emri her insana bir misyon yükler. Bu misyon ile insan nebatat, hayvanat ve bütün insanlara karşı hayır ve iyilik yarışına girer. 
İslamiyet hayat dinidir. İslamiyet denilince akla insaniyet gelir. İnsan bu dünyada misafirdir. İmtihan dünyasında yaşayan insan, ne ekerse onu biçer. Zerre kadar iyilik yapan da, zerre kadar kötülük yapan da karşılığını görür.
Milletimizin inanç ve kültüründe hayır ve iyilikte bulunmanın anlam ve önemi çok büyüktür. Bütün hayır ve iyilikler imanın meyvesidir. İman sahibi bir insan “neme lazımcı” olamaz. Müslüman yaşadığı toplumda sosyal adalet, barış ve huzurun mimarıdır. Toplum mimarı olan her Müslüman eser bırakır. İnsan ölür ama eseri kalır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) buyuruyor ki:
“Ademoğlu öldüğü zaman amel defteri kapanır. Üç kimse bundan müstesnadır; Sadaka-i cariye yapanlar, topluma faydalı bir ilim bırakanlar ve kendisine hayır ve dua eden evlatlar yetiştirenler”
Sadaka-i cariye; okul, çeşme, hastane, cami, yol, köprü, yoksullar için aşevi, kimsesizler için sığınma evi, ağaç dikmek gibi tüm hayır işlerini kapsar.
Hayır ve iyiliklerde bulunmak fert ve toplum huzuru açısından önemli bir ölçüdür. Hayır ve iyiliklerde bulunmak kişinin nefsini terbiye eder. Kişiyi menfi hareket ve düşüncelerden uzak tutar. Hayır ve iyilik sahibi insanda zarafet, nezaket ve nezafet hemen fark edilir. Hayır ve iyiliklerde koşuşturmak insanın nefsini, bakışını, konuşmasını, düşüncesini, duruşunu hatta hayalini bile müspetleştirir.
Yaşadığımız çevre ve topluma herkes kendi imkânlarıyla hizmet eder. Kimi eliyle ve diliyle, kimi fikri ve zikriyle, kimi de serveti ve kalemiyle hizmet eder. Bursamız ve ülkemiz  eliyle, diliyle, fikriyle, kalemiyle, servetiyle iyilik yapan hayırseverlerle doludur. 
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal SÖNMEZ birkaç gün önce Bursa için çok önemli ve anlamlı bir yatırıma imza attı. Şehrimize adeta yeni bir sağlık üssü olacak büyük bir hastane kazandırılacak. 
İnsan eser bırakmakla ölümsüzleşir! Eser bırakmak da ancak yaşadığımız dünyaya ve insanlığa hizmet etmekle mümkündür. Hizmet ise bir gönül işidir.
Ölümlü dünyada ölümsüzleşmenin yolu “sadaka-i cariye”den geçmektedir. İslam ve insan için çalışanlar ölümsüzdürler!
Diyanet İşleri Başkanlığımız her ramazan ayında insanı insan yapan bir değeri gündeme taşıyor. Bu sene ramazan ayında “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” mesajıyla “iyilik” teması ele alınıyor.
Sayın Celal SÖNMEZ hastane yapımı için attığı imza ile bu seneki ramazan ayının temasına uygun bir hizmet ile örnek oldu. 
Şu hadisi şerife mazhar olanlara ne mutlu!
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.