Hava Durumu

İftar

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2015 08:26
Paha biçilemeyecek kadar kazançlı ve değerli bir ay olan Ramazan ayında Allah’ın nimetleri üzerimize sağanak sağanak yağıyor. ramazan öyle bir aydır ki; her saniyesi ibadet sayılan bir zaman dilimidir.
Ramazan ayının en önemli zaman dilimlerinden birisi “iftar” vaktidir. Bu vakitte kul ile Rabbi arasındaki bütün perdeler kalkar. Allah’ın ziyafetine davetli olan kul, Allah’ın rahmet deryasından kana kana içer.
Bütün nimetler Allah’ındır. Rezzak sıfatının sahibi olan Allah, oruç tutan kullarına iftarda büyük bir ziyafet sunar. İftar vaktinde “Buyurunuz!” ilahi davetini alan mümin ise, çok sevinçli ve mutlu olur. Bu gerçeği Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) şöyle zikreder:
“Oruçlu için iki sevinç vardır. Birinci sevinci iftar vaktindeki sevincidir. İkinci sevinci de Rabbine kavuştuğu andır.”
Oruçlu insan için iftar vakti çok kıymetli ve önemlidir. Oruçlu insan iftar anını boş sözlerle ve işlerle geçirmemelidir. Çünkü iftarın bir saniyesi bile boşa geçirilmeyecek kadar çok değerlidir. İftar anında Allah’ın rahmeti, bereketi, ihsanı ve ikramı adeta başımıza yağar. İftar anında Allah kullarına rahmet nazarını çevirir ve nurunu kulunun kalbine yerleştirir.
İftar sofraları kesinlikle sadece bir “akşam yemeği” değildir. Başı “besmele ve hamd”, sonu ise “dua ve şükür”  olan iftar saati, oruçlunun en sevinçli olduğu andır. 
Ramazan yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ayıdır. Bu ayda iftar sofralarımız misafirler ile zenginleşir. Bu ayda bir oruçluya iftar ettiren kişinin günahları bağışlanır ve cehennem azabından kurtulur. Bu müjdeyi veren Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
“Kim bir oruçluyu iftar ettirirse bu, onun günahlarının bağışlanmasına ve cehennemden kurtulmasına sebep olur.”
Bütün nimetlerin sahibi Allah’tır. Cenab-ı Allah yeryüzündeki bin bir çeşit nimeti önümüze sermiş, emrimize amade kılmıştır. Ancak lüks, gösteriş ve israfı da haram kılmıştır. Açlık, yokluk ve yoksulluk içerisinde yaşayan on binlerce insanın yaşadığı ülkemizde iftar yemeği verirken ölçülü davranmalıyız. İftar sofralarını gösteriş yarışına dönüştürmemeliyiz.
Sofralarımızdan özellikle de iftar sofralarımızdan misafir eksik olmasın. Misafir rahmet ve berekettir. Misafire ikram bir ibadettir. Misafir ev sahibine Yüce Allah’ın adeta bir hediyesidir. Bu nedenle iftar sofralarımızı misafirle süsleyelim. Unutmayalım ki; en zengin sofra, fakiri bol olan sofradır.
İftar sofralarına “evet”… Ancak iftar sofralarında lüks, gösteriş ve israfa “hayır”
Selam ve dua ile…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.